Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Apocalypse Now' 40 yıl sonra yeniden!

Francis Ford Coppola'nın efsanevi filmi 'Apocalypse Now', yönetmenin kurguladığı “Final Cut” versiyonu ile restore edilmiş olarak tekrar seyirci karşısına çıkıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-03 13:29:56

'Apocalypse Now' 40 yıl sonra yeniden!

Francis Ford Coppola'nın efsanevi filmi "Apocalypse Now", (Kıyamet Şimdi) yönetmenin kurguladığı “Final Cut” versiyonu ile restore edilmiş olarak tekrar seyirci karşısına çıkıyor.

40. yılına özel olarak gösterilecek "Apocalypse Now Final Cut", Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Laurence Fishburn, Harrison Ford ve Dennis Hopper gibi oyuncuları bünyesinde barındırıyor.

Filmde, Vietnam Savaşı sırasında ordu emirlerini hiçe sayan ve yerel bir kabilenin tanrısı ilan edilen eski bir Özel Kuvvetler albayını ele geçirmekle görevlendirilen ekibin macerası, Vietnam savaşından bir kesit olarak yönetmen Coppola'nın gözünden anlatılıyor.

1979 yapımı "Kıyamet Şimdi-Redux" (Apocalypse Now Redux) yeniden kurgulanırken, ilk filmde yer almayan tam 49 dakikanın eklenmesiyle ve yenilenmiş adıyla “Apocalypse Now Final Cut” vizyonda…

Oscar'da en iyi film, en iyi yönetmen adayı olmuştu

download_10

Apocalypse Now, bugüne kadar yapılmış en büyük filmlerden biri olarak kabul ediliyor. Oscar'da Sekiz Akademi Ödülü'e aday gösterildi. En İyi Film, En İyi Yönetmen (Coppola) ve Duvall için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dahil olmak üzere 52. Akademi Ödülleri'nde En İyi Sinematografi ve En İyi Ses ödüllerini kazandı.

Zor şartlarda çekildi

Başlangıçta beş aylık bir çekim olacak olan film, bir yılı aşkın sürdü. Çekimler sırasında yaşanan ciddi sorunlarla dikkat çekti. Bu sorunlar arasında, şiddetli hava koşullarında pahalı setlerin tahrip olması ve oyunculardan Sheen'in hastalanması ve sette neredeyse ölümcül bir kalp krizi geçirmesi yer alıyordu. 

Haber Ara