$

Dolar

48,7883

Euro

56,1083

£

Sterlin

65,4260

Frank

59,3676

Gram Altın

6.865,8900

Bitcoin

3.918.905

$

Dolar

48,7883

Euro

56,1083

£

Sterlin

65,4260

Frank

59,3676

Gram Altın

6.865,8900

Bitcoin

3.918.905

Kültür-Sanat

Kayseri’de 1 milyon kişi kitapla buluştu

Kayseri’de 'okuyan ve okutan şehir' vizyonuyla düzenlenen 8’inci Kayseri Kitap Fuarı’na ilgi büyük oldu. Yaklaşık 500 yazar ve 3 milyonu aşkın kitabın yer aldığı 10 gün süren fuarda 992 bin 880 kitapseveri ağırladı.

27.04.2026 - 16:12
Dursun Ali Bulut
Kayseri’de 1 milyon kişi kitapla buluştu
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Kayseri’de kitapseverler buluştu. Kayseri’de 'okuyan ve okutan şehir' vizyonuyla düzenlenen 8’inci Kayseri Kitap Fuarı, rekor katılımla tamamlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Dünya Ticaret Merkezi’nde 17-26 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar, 10 gün boyunca yoğun ilgi gördü.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, fuarın 992 bin 880 ziyaretçi tarafından gezildiğini belirterek, önceki yıllara ait katılım verilerini hatırlattı ve fuarın her yıl artan ilgiyle Türkiye’nin en dikkat çeken kültürel organizasyonlarından biri haline geldiğini vurguladı.

BÜYÜKKILIÇ: “KÜTÜPHANELER ŞEHRİ KAYSERİ’MİZİN OKUYAN VE OKUTAN BİR KENT OLARAK ANILMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Kayseri Kitap Fuarı’nın önceki yıllardaki ziyaretçi sayılarına değinen Büyükkılıç, birincisinde 582 bin, ikincisinde 672 bin, üçüncüsünde 798 bin, dördüncüsünde 815 bin 119, beşincisinde 935 bin 638, altıncısında 1 milyon 39 bin 93 kişi ve yedincisinde 1 milyon 85 bin 214 ziyaretçiye ulaşıldığını belirtti. 8. Kayseri Kitap Fuarı’nda ise 1 milyona yakın kitapseveri buluşturduklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, "8’inci Kayseri Kitap Fuarı’nda 992 bin 880 ziyaretçi sayısıyla yine büyük bir başarıya imza attık" dedi. Büyükkılıç, Kayseri’nin kültürel kimliğini güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, "Kütüphaneler şehri Kayseri’mizin okuyan ve okutan bir kent olarak anılması için gayret ediyoruz. Kitap tutkunlarını bir araya getiren fuarımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, bu gurur verici tabloyu paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

FUARDA 500 YAZAR VE 3 MİLYONU AŞKIN KİTAP YER ALDI

Bu yıl 518 yayınevi, yaklaşık 500 yazar ve 3 milyonu aşkın kitabın yer aldığı fuar; 10 gün boyunca söyleşiler, imza günleri ve konferanslarla zengin bir içerik sundu. Her yaştan ziyaretçiye hitap eden etkinlikler sayesinde kitapseverler, sevdikleri yazarlarla bir araya gelme fırsatı buldu. Kayseri Valiliği, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sun Fuarcılık iş birliğiyle gerçekleştirilen fuar, kentin kültürel hayatına önemli katkılar sunarken, artan katılım oranlarıyla Türkiye’de örnek gösterilen organizasyonlar arasında yer aldı.
8’inci Kayseri Kitap Fuarı’nın, merhum akademisyen ve yazar İlber Ortaylı anısına ithaf edilmesi ise etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Kaynak: İHA

Haberi Hazırlayan

Dursun Ali Bulut

Dursun Ali Bulut

2005 yılında Akit Medya Grubu’nda stajyer olarak başladığım gazetecilik hayatımda daha sonraları değişik gazetelerde kısa deneyimlerim oldu. 2006-2010 yılları arasındaki memurluk deneyiminin ardından sektöre 2012 yılında TOKİ Haber Dergisi'yle döndüm. TOKİ Haber Dergisi’nde özel haber, dosya ve röportajlar yaptım. Milli Gazete’de (2014-2017) muhabir olarak özel haber, dosya haber, röportaj, yazı dizler hazırladım. Dört yıl boyunca haftada bir yayımlanan “Helal Hayat” sayfalarının editörlüğünü yaptım. Daha sonra gazete bünyesinde çıkan Helal Hayat Dergisi'nin haber ve içeriklerini hazırlayarak editörlüğünü de yaptım. (2017-2021) Milli Gazete Yayın Kurulu Üyesi, siyaset editörü, 1. sayfa editörlüğü, gündem editörlüğü görevlerinde bulundum. (İhtiyaç halinde çok defa tüm sayfalarda editörlük yaptım.) Yazı işler müdürünün izinli olduğu bazı dönemlerde tüm sayfalardan sorumlu editörlük yaptım. Birinci sayfa için manşet ve sürmanşet spotları yazdım. (2021-2024) Milli Gazete’de 3 yıl boyunca Haber Müdürlüğü görevini yerine getirdim. Görev alanımda istihbaratın da içinde bulunduğu muhabirlerin yönetimi, haberlerin düzeltilmesi ve yayına sunumu vardı. Manşet haberler için spot hazırladım. Hem basılı gazete hem de dijital yayıncılık taraflarında muhabirlikten editörlüğe ve yöneticiliğe kadar çeşitli kademelerde görev yaptım. Son olarak da millgazete.com.tr’de (İnternet haber sitesi) Yazı İşler Müdürü olarak tüm yayını ve editörler yönettim, Yönetici editör olarak son dakika ve gündem haberleri yaptım… Özel haber, SEO Haber, dosya haberler hazırladım. 2023-2024 yılları arasında şirket bünyesinde bulunan yenidevir.com.tr internet sitesinde Yönetici Editör olarak görev yaptım... milligazete.com. yenidevir.com. timetürk.com internet sitelerinde: Yönetici editör, gündem editörlüğü, seo haber, özel haber- dosya gibi birçok konuda tecrübem var... 2025 yılından bu yana Timetürk.com.tr Haber Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Özel haber, siyaset, gündem, ekonomi, dış haber, spor, seo ve keşfet üzerine haberler üretmekteyim...

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın