$

Dolar

47,7232

Euro

55,1970

£

Sterlin

64,4505

Frank

58,9936

Gram Altın

6.652,0600

Bitcoin

3.099.940

$

Dolar

47,7232

Euro

55,1970

£

Sterlin

64,4505

Frank

58,9936

Gram Altın

6.652,0600

Bitcoin

3.099.940

Dünya

İsrail Mekke Anlaşması'ndan rahatsız: "Tehlikeli gelişme"

İsrail Diaspora Bakanı Chikli Türkiye-Suudi Arabistan-Pakistan anlaşmasını eleştirdi ve "Mekke İttifakı son derece tehlikeli" dedi.

10.08.2026 - 07:15
Uğur Şen
İsrail Mekke Anlaşması'ndan rahatsız: "Tehlikeli gelişme"
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na sert tepki gösterdi.

"SON DERECE TEHLİKELİ"

i24NEWS televizyonuna konuşan Chikli şunları söyledi:

"Mekke İttifakı son derece tehlikeli ve endişe verici bir gelişmedir."

7 Ağustos'ta imzalanan anlaşmanın bölgesel dengeler açısından ciddi sonuçlar doğurabileceğini öne süren Chikli, Suudi Arabistan'ın Türkiye ile daha yakın hareket etmeye başlamasını Tel Aviv açısından olumsuz olarak nitelendirdi.

TÜRKİYE'YE SERT İFADELER

Suudi Arabistan'ın bugüne kadar bölgede tarafsız bir çizgi izlediğini savunan Chikli, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Suudi Arabistan'ın Akdeniz'den Suriye cephesine kadar son derece ciddi sonuçlara yol açabilecek şekilde Türkiye ile birlikte hareket etmeye başlaması İsrail için çok ama çok kötü bir gelişmedir."

İSRAİL'İN PLANI

Bu gelişme karşısında İsrail'in bazı ortaklıklarını güçlendirmesi gerektiğini vurgulayan Chikli şunları söyledi:

"Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Birleşik Arap Emirlikleri ve Somaliland ile olan ittifaklarımızı daha da derinleştirmemizi zorunlu kılmaktadır."

U
Editör

Uğur Şen

Yayın Tarihi 10.08.2026 07:15

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın