Dolar

43,7288

Euro

51,9267

Altın

7.075,98

Bist

14.180,69

‘YPG, güçlerini sınırdan ‘çekiyor’ iddiası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul-İzmir Otoyolu’nun açılış töreninde, “Biz Afrin'e girdik, Celabrus'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz Biz bunu Rusya ve Amerika ile paylaştık” açıklaması ve Türkiye'nin Menbic ve Fıratın Doğusuna yönelik operasyon sinyallerinin ardından, 'YPG'nin güçlerini Türkiye sınırdan çektiği' idda edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-05 15:38:31

‘YPG, güçlerini sınırdan ‘çekiyor’ iddiası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılış töreninde , “Biz Afrin'e girdik, Celabrus'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz Biz bunu Rusya ve Amerika ile paylaştık” açıklaması ve Türkiye'nin Menbic ve Fıratın Doğusuna yönelik operasyon sinyallerinin ardından, 'YPG'nin güçlerini Türkiye sınırdan çektiği' idda edildi.

Sınırdan çekilen birliklerin YPG'nin öncülüğünde bulunan Suriye Demokratik Güçleri'nin (DSG) çatısı altında bulunan Sanadid milis güçleri olduğu bildirildi.

Haseke'de YPG'nin öncülüğünde bulunan Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) çatısı altında bulunan Şamar aşireti mensuplarından oluşan Sanadid milis güçleri, Tel-Abyad'dan çekildi. Milislerin ve liderlerinin Rakka kentine çekileceği açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekileceklerini açıklamasının ardından güvenli bölge oluşturulması konusu gündeme gelmişti.

ABD ve Türkiye'nin güvenli bölge görüşmeleri bugün saat 10.00'da başladı. Türkiye, Rojava'da oluşturulacak olan güvenli bölgede Kürt güçlerinin yer almasını istemiyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara