Dolar

32,5013

Euro

34,6088

Altın

2.476,38

Bist

9.547,31

Yıllarca konuşulacak: Siyasilerden Muharrem İnce tepkisi

Seçim kampanyaları devam ederken, Ankara'nın gündemi seçimlere 3 gün kala adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-05-11 21:43:20

Yıllarca konuşulacak: Siyasilerden Muharrem İnce tepkisi

Süreç, siyasetin de ana gündem maddesiydi. Bakanlar ve siyasi parti temsilcileri açıklamalarında, "FETÖ kumpası" vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi siyasetin bir numaralı gündem maddesiydi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oylarındaki artış üzerine yaşanan panik olarak değerlendirdi.

"FETÖ'cüler bilet aldılar dönüyoruz, Kılıçdaroğlu kazanacak dediler. Onlar dönmedi ama FETÖ oyunları ülkeye döndü. Rahmetli Sayın Baykal'a yapılanlar da tekrar sahnelenmeye başladı ülkede arkadaşlar."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "terör örgütlerinin, kaset kumpaslarıyla siyaseti dizayn etmesine izin vermememiz lazım" dedi.
"Türk siyasetini kasetle dizayn etme çalışmaları yeni değil"

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Türk siyasetini kasetle dizayn etme çalışmaları yeni değil. Merhum Deniz Baykal'a böyle bir kaset kumpasını FETÖ'nün teröristleri yaptılar. Sonra arkasından hatırlarsanız, Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkan yardımcılarına böyle bir kaset kumpasını yine FETÖ'cüler, FETÖ'nün teröristleri yaptılar. Sonra hatırlarsınız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'ye karşı 17-25 Aralık sürecinde benzer bir kaset operasyonu yapıldı. Şimdi sayın İnce'ye yapılıyor.
"İnce'ye kumpas kuruldu"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, seçimlerin demokratik yarış olduğunu belirterek, muhalefetin günlerdir Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye baskı yaptığını vurguladı.

Nebati, şunları kaydetti:

"Geçen dönemde aday olarak gösterdiğin ve 'tamam bu iş bitti, biz başkan seçtirmeyeceğiz' diyen ortaklarınla karşımıza çıkıp onu desteklediğinde iyiydi de 'ben bağımsız aday olarak çıkacağım' dediğinde nasıl oluyor da aylardır bu zata eziyet ediyorsun. Adamı AK Parti'li yaptılar, adamı affedersiniz kasetlerle, resimlerle öyle bir hale getirdiler ki Allah'tan, insandan korkmuyorlar.

Aile mefhumundan çekinmiyorlar. Bir insanın üzerine aile içi ve çoğu da yalan yanlış olan şeylerle gidilir mi? Çünkü hayatları kasetle gelip kasetle gitmek üzerine kurulu. Hayatları kumpas kurmak, yalan dolan ve iftira etmek üzerine kurulu. Zavallı 'ben (adaylıktan) çekiliyorum' dedi. Niye? Çünkü 'bunlar kaybedecekler, kaybettiklerinde de bütün sorumluluğu benim üzerime atacaklar' diye çekildi. Allah'tan korkmuyorsunuz değil mi?

Hangi hakla sahte videolarla bu adamın üzerine gittiniz? Hangi hakla bir insanın özel hallerine girdiniz ki sahte, sahte olduğunu bilerek söylüyorum. Niye yapıyorsun? Çünkü sen kasetle geldin ancak kaset işleriyle işlerini yapmayı bilirsin."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin 'FETÖ kumpası' olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, "Muharrem İnce çekildi değil mi adaylıktan? Acaba neden? Yine FETÖ ve Bay Kemal kaset işbirliği, doğru mu? Yazıklar olsun bunlara ya. Şimdi onlara bu millet, 14 Mayıs akşamı öyle bir tokat vuracak ki bir daha Türkiye tarihinde bunların adını kimse anmayacak, bu rezillerin." ifadesini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Milletin muhakemesini bulandırmamak adına Sayın Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini olumlu karşılıyorum" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesini değerlendiren Uysal, "Milletin muhakemesini bulandırmamak adına Sayın Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesini olumlu karşılıyorum. Allah'ın izniyle kalan sürede bu büyük başarıyı, birinci turda tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde milletimiz gereğini yapacaktır" diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Türk siyaseti daha önce de bu tür kumpaslara maruz kalmıştı. Sayın Meral Akşener hanım masadan kalkarsan dosyalarını açıklarız diye tehdit edilmişti. Hakkında usulsüzlükle ilgili bir dosya olduğu iddia edilmişti. Sayın Muharrem İnce diyor ki; bu kumpas kasetini en çok benim CHP'deki arkadaşlarım yayınlıyorlar. Sosyal medyada yayılması için uğraşıyorlar. Bunlar muhalefetteki partilerin içinde bulunduğu durumun sıkıntılı bir durum olduğunu gösteriyor. Çeteler, gizli para ilişkileri, siyasetin dışarıdan dizayn edilmeye çalışılması, şantajlar, kaset kumpasları. Muhalefetin bunlarla anılması kendileri için bir dezavantaj. Muharrem İnce'nin çekilmesiyle seçmenlerin önemli bir kısmı sandığa gitmeyecek. Gidenlerin hepsi de Sayın Kılıçdaroğlu'na oy verecek diye düşünmüyorum. Bir kısmının başka adaya bir kısmının da Sayın Cumhurbaşkanımıza oy vereceğini tahmin ediyorum" dedi.

Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine ilişkin, "Sayın İnce'nin bu son yaşadıklarına üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Kendisine geçmiş olsun. Maalesef ki birtakım sahte girişimlerle Sayın İnce'ye bir itibar suikastı yapıldı. Bu Türk siyasetinde hiç de görmek istemediğimiz, Türk siyasetinden artık defetmeye hepimizin uğraş verdiği bu tür operasyonlar maalesef ki Sayın İnce'nin başına geldi. İnce'nin bu bir sağlık sorunu yaşamasına da sebep oldu. O açıdan Sayın İnce'ye ben geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum." açıklamasını yaptı.

TRTHaber

Haber Ara