Dolar

32,4102

Euro

34,8241

Altın

2.430,66

Bist

9.915,62

Yıldırım: Putin'in Türkiye'de olması tesadüf değil, mesele çok ciddi

Başbakan Binali Yıldırım Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, 'Sayın Putin'in bugün Türkiye'de olması tesadüfi değildir. İİT Zirvesi İstanbul'da toplanıyor. Mesele çok ciddidir.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-11 20:26:42

Yıldırım: Putin'in Türkiye'de olması tesadüf değil, mesele çok ciddi

Başbakan Binali Yıldırım Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Sayın Putin'in bugün Türkiye'de olması tesadüfi değildir. İİT Zirvesi İstanbul'da toplanıyor. Mesele çok ciddidir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

ABD'NİN KUDÜS KARARI

Amerikan yönetimi bu karar ile kaosu yeniden alevlendirecek bir planın kararını vermektedir. Bu olay da göstermiştir ki BM'nin dengesiz yapısı küresel sorunlara çözüm bulmakta yetersizdir.

MESELE ÇOK CİDDİ

Çarşamba günü İslam İşbirliği Zirvesi İstanbul'da toplanıyor. Mesele çok ciddidir. Bölge barışını değil aynı zamanda küresel barışı da tehdit etmektedir.

FİLİSTİN HALKI ASLA YALNIZ DEĞİLDİR

Bilinmelidir ki yıllardır bedel ödeyen Filistin halkı bu kibirli karar karşısında asla yalnız değildir. Bilinmelidir ki bundan sonra da Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir.

TRUMP ERDOĞAN'I ARAMAYA CESARET EDEMEDİ

Cumhurbaşkanımız ile Trump arasında görüşme olmadı. Trump bunu bildiği için aramaya bile cesaret edememiştir.

KUDÜS'Ü İSRAİL'İN BAŞKENTİ OLARAK TANIMADIK, BUNDAN SONRA DA TANIMAYACAĞIZ

Kudüs'te birçok İsrail'in devlet kuruluşları yer almaktadır. Biz Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımadık bundan sonra da tanımayacağız.

GÜLEN'İN İADESİ

Ülkemizi hayal kırıklığına uğratan gelişmeleri görüyoruz. FETÖ elebaşının faaliyetlerinin kısıtlanmaması, yargılanmaması ve iadesi için Amerika tarafından adım atılmaması.

ABD-PYD İŞBİRLİĞİ

PYD ile iş birliğini ısrarla sürdürmüşlerdir, sürdürmeye devam etmektedirler. Diğer bir konu da Amerika'da devam eden bir dava var.

REZA ZARRAB DAVASI

Davadan 24 saat canlı yayın yapılıyor. Kimler var, davada tanıklardan biri FETÖ'den firari polis. Yargılamayı yapan FETÖ'nün Türkiye'ye getirdiği ağırladığı hakim. Biz bu davadan ne bekleyeceğiz?

Genel başkan burada Zarrab davasını tekrar açalım dedi. Bunu söylerken de Zarrab için 'şarlatan' dedi, buna benzer bir şey dedi.

Adı geçen bakanlar hakkında yüce meclis soruşturma komisyonu kurmuş ve soruşturmaya gerek olmadığına karar vermiş. Genel Kurul da bu soruşturmanın açılmaması yönünde kararını ortaya koymuş.

Bu şahıs diyor ki ' Ben yalan söylersem ceza almadan kurtulurum'.

BÜTÇE

2018 bütçesini değerlendirirken dış politikadan önemli bir diğer şey AB ilişkileridir. AB tam üyelik süreci daha da uzamamalı sonuca ulaşılmalı. Birlikte ya içine kapanıp küçülecek ya da çok sesliliği esas alarak güçlü şekilde geleceğe yürüyecektir. Bu da Türkiye'nin tam üyeliği ile olacaktır.

KIBRIS MESELESİ

Kıbrıs meselesi Avrupa Birliği üyeliğini tıkayan bir konu olmaktan çıkarılmalıdır.

SURİYE MESELESİ

Suriye'de siyasi sürecin ilerletilmesi çabalarımız sürüyor. Astana kararları etkisiyle alanda şiddet azaldı. Nihai çözüm şüphesi teröre bulaşmamış unsurların içinde olacağı toprak bütünlüğü sağlanmış Suriye'nin yeniden inşasıdır.

ASLA KÜRT KARDEŞLERİMİZİ HEDEF ALMADIK

Asla Kürt kardeşlerimizi hedef almadık, onların ihtiyaçlarını görecek iletişimi açık bıraktık. IŞİD ve PKK, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit ediyor. Irak hükümetinin sınır kapısını tam kontrol altına almak için önümüzdeki günlerde Gaziantep'te toplantı gerçekleştireceğiz.

MYANMAR MESELESİ

İnsan haklarının ayaklar altına alındığı büyük bir etnik kıyım yaşıyoruz. Myanmar'da insanlar evlerinden atılmış durumda. Oraya insani yardımları en önce ulaştıran Türkiye olmuştur.

 

Haber Ara