Dolar

32,2053

Euro

35,0778

Altın

2.506,87

Bist

10.643,58

Yıldırım'dan Ermenistan’a PKK resti: Karşılığı olur

Başbakan Yıldırım, Ermenistan’ın işgali altındaki bölgelere PKK’nın yerleşeceği iddialarına yanıt verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-16 08:22:44

Yıldırım'dan Ermenistan’a PKK resti: Karşılığı olur

Azerbaycan'da temaslarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bir soruyu, “Azerbaycan ve Türkiye bölgesel güvenliğin sağlanması ve terörle mücadele konusunda birlikte çalışıyor. Türkiye'nin PKK ve onun uzantısı olan PYD/YPG ve DEAŞ unsurlarına yönelik başlattığı Afrin operasyonu dost ve kardeş Azerbaycan'da bütün halk tarafından kuvvetle destekleniyor. Biz bunu sokakta buluştuğumuz insanları dinlerken buna şahit oluyoruz” diye yanıtladı

Azerbaycan topraklarının işgal altında olduğunu ve sorunun çözümü için Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurgulayan Yıldırım, Dağlık Karabağ'da bir etnik temizlik ve soykırım yapıldığını vurguladı. Yıldırım, dünyanın, Yukarı Karabağ sorununu görmezden gelmesini de eleştirdi.

Başbakan, Ermenistan işgali altındaki topraklara terör örgütü PKK'nın yerleşeceği iddialarına da tepki gösterdi:

Geç kalabilir ama mutlaka Azerbaycan'ın bu konudaki haklı davası eninde sonuna özüne ulaşacaktır. Bu konu Birleşmiş Milletler, AGİT, MİNSK Grubu gibi her türlü bölgesel ve uluslararası organizasyonlarca da bilinmektedir. Buraya teröristlerin yerleşiyor olması veya başka hazırlıklar olması sonucu etkilemez. Dost ve kardeş Azerbaycan'a buradan başka bir tehdit vaki olursa veya Türkiye'den buraya terör tehdidi vaki olursa karşılığı mutlaka olur.”

 

 

Haber Ara