$

Dolar

49,3945

€

Euro

55,4046

£

Sterlin

65,5507

₣

Frank

59,3406

₺

Gram Altın

6.604,4000

₿

Bitcoin

4.113.557

$

Dolar

49,3945

€

Euro

55,4046

£

Sterlin

65,5507

₣

Frank

59,3406

₺

Gram Altın

6.604,4000

₿

Bitcoin

4.113.557

Gündem

Yeni Zelanda'daki katliamın ardından çok konuşulacak Ayasofya önerisi

İslam dünyasını yasa boğan Yeni Zelanda'daki katliamın ardından, Barış Ertem ve Haşmet Babaoğlu'ndan 'saldırıda şehit olanlar için Ayasofya Camii'nde gıyabi cenaze namazı önerisi' geldi.

15.03.2019 - 21:55
semagundag
Yeni Zelanda'daki katliamın ardından çok konuşulacak Ayasofya önerisi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki bir camiye yapılan terör saldırısı sonucunda en az 49 kişi hayatını kaybederken 49 kişi de yaralandı.

İslam dünyasını yasa boğan bu katliamın ardından İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Barış Ertem ve Yazar Haşmet Babaoğlu'ndan önemli bir çağrı geldi. Ertem ve Babaoğlu'ndan, Yeni Zelanda'daki şehitler için Ayasofya Camii'nde gıyabi namaz kılınması önerisi geldi.

'İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN'

Ertem Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Ben de Yeni Zelanda'daki şehitlerin gıyabî cenaze namazının selâ'lar ile birlikte Ayasofya'da kılınması taraftarıyım. Hatta TRT World gibi TV kanallarından da canlı yayınlansın. İnceldiği yerden kopsun artık. Allah bizimle beraberdir...'' ifadelerini kulandı.

BİR ÇAĞRI DA BABAOĞLU'NDAN

Haşmet Babaoğlu ise paylaşmında, ''Ayasofya'da gıyabi cenaze namazı... Y.Zelanda'daki Türk-İslam düşmanı terör katliamı üzerine (gelecek çerçevesinde) düşüncelerim...'' ifadelerine yer verdi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın