Dolar

32,3548

Euro

34,7844

Altın

2.393,34

Bist

10.265,25

Yeni bir girişim mi var? Erdoğan'dan 'darbe' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan dönüşü basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Yeni bir darbe girişimi söylentilerini değerlendiren Erdoğan, 'Milletimiz 'Kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı' demez. Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-15 22:52:21

Yeni bir girişim mi var? Erdoğan'dan 'darbe' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yeni bir darbe girişimi söylentilerine de cevap veren Erdoğan, "Milletimiz 'Kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı' demez. Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür" dedi.

"Farklı bir atmosfer var sanki. FETÖ üzerinden farklı argümanlarla geliyorlar. Kontrollü darbe argümanı vardı. Bu son dönemde yeni bir şey mi deneniyor? Ne dersiniz?" sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Ben şunu çok merak ediyorum; bunlar kontrollü darbe ile acaba ne dediklerini önce kendileri anlamışlar mı? Ben bunların kontrollü darbe ile ne dediğini anlamış değilim. Çünkü ben Kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe ile ne dediğini anladığını zannetmiyorum. Çıkıp bunu izah etmesi lazım."

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar özellikle 15 Temmuz'da zaten gerekli cevabı aldılar. Ve milletimiz de bu konularda artık çok ciddi bir deneyimi şu anda kazanmış durumda. Yani böyle bir şey olduğu anda artık bizim milletimiz "kapıdan dışarı çıkalım mı çıkmayalım mı" demez. Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür. Bunun en güzel cevabını 15 Temmuz'da verdik. Bundan sonra da benim milletimin aynı şekilde karşılık vereceğine olan imanım kesinlikle tamdır.

Kaldı ki biz, Marmaris'ten Hande Hanım'ın bizimle telefon bağlantısına verdiğimiz cevapla beraber herkesi meydanlara davet ettik. Milletimizi meydanlara davetimize hakikaten milletimiz aynı kararlılıkla cevap verdi ve meydanlara döküldü. Biz de oraya geldik. Ama Bay Kemal o tankların arasından sıyrılıp gitti. Biz ise meydanda, havalimanında halkımızla beraber olduk. Üstümüzden F16'lar uçuyordu. Üstümüzden helikopterler uçuyordu. Ama biz orada vatandaşımız ile beraber durduk. Herhangi bir yere gitmedik. Bay Kemal, 'nereye kaçarsak kaçalım bizi kovalayacakmış!' Ya sen daha o akşam kaçtın. O akşam sen havalimanından hemen Bakırköy'e kaçtın. Bir de utanmadan sıkılmadan ne diyor? Benim haberim olsaydı 'ben de beklerdim' diyor. Millet orada neyi bekledi? Onun için bana göre bu millet artık bu darbelere ve bu tür gelişmelere karşı çok daha kararlıdır. İnanıyorum ki darbe heveslilerine milletimiz gereken cevabı da meydanlarda farklı bir şekilde verebilecek bir güce, bir potansiyele, bir imana sahiptir."

Haber Ara