Dolar

32,4313

Euro

34,7593

Altın

2.433,28

Bist

10.082,77

Yemen Islah Cemiyeti’nden TIMETURK’e ziyaret

Islah Cemiyeti Genel Sekreteri Yahya ed-Diba: Yemen şu anda acilen İslam ülkelerinin yardımına ihtiyaç duyuyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 16:20:56

Yemen Islah Cemiyeti’nden TIMETURK’e ziyaret

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yemen'in en büyük sivil toplum kuruluşlarından Islah Cemiyeti yetkilileri, TIMETURK'ü ziyaret ederek ülkedeki açlık ve insani felaket hakkında bilgi verdi.

Islah Cemiyeti Genel Sekreteri Yahya ed-Diba ve Islah Cemiyeti Genel Müdürü Dr. Abdülvasi el-Vasiî, TIMETURK Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Dede'yi ziyaret ederek Yemen'deki genel durum hakkında bilgi verdiler.

900 BİN KİŞİ KOLERAYA YAKALANDI

Cemiyetin genel müdürü el-Vasiî, “Yemen, savaş öncesinde de dünya genelinde en az kalkınmış ve istikrarlı ülkelerden biriydi… Şu anki durum ise kördüğüm halini almış vaziyette… Savaş sonrasında ülkede üretim kalmadı, ayrıca ithalat yapılacak bir durum da yok. Memurların maaş alamadığı bir vasatta tavan yapan bir enflasyon var. Maaşla geçinen ülkenin yarısından fazlası bugün maaş bile alamadıkları için açlıkla pençeleşiyor. Bunun yanında ülkenin çok ciddi bir kesimi iç göçte…” dedi.

Untitled-2_15

El-Vasiî, ülkedeki kıtlık ve kolera salgını hakkında da “3 binden fazla kişi koleradan vefat etmiş durumda ve 900 bin kişi koleraya yakalanmış durumda… Acilen bu duruma çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.

ef2dddcb-f05b-4f7b-a056-ad032e701fc9

“TÜRKİYE'YE MÜTEŞEKKİRİZ”

Yemen'deki insani vaziyetin her geçen gün daha kötüye gittiğini vurgulayan Islah Cemiyeti Genel Sekreteri Yahya ed-Diba ise ülkenin acil yardımlara ihtiyaç duyduğunu söyledi. “Yemen şu anda acilen İslam ülkelerinin yardımına ihtiyaç duyuyor” diyen ed-Diba, “Türkiye, bazı başka İslam ülkeleriyle birlikte Yemen'e en fazla yardım eden ülkelerden… Türkiye'ye bu yardımlar için teşekkür ediyoruz. Türkiye halkı bizi zor günlerimizde yalnız bırakmadı” şeklinde konuştu.

Haber Ara