Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Yaşı ilerledikçe saçmalıyor: 'Osmanlı sarışın ve mavi gözlü 'karı' bulmak için sefere çıkardı'

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Osmanlı Devleti ile alakalı haddini aşan ifadeler kullandı. Osmanlı'da yapılan seferlerin sebebinin yeni 'karı' bulmak olduğunu söyleyecek kadar alçalan Büyükerşen, 'Ne zaman şehzadelerden birine hanım alacaklar veya padişahlardan birisinin karısı öldü yeni bir karı alacaklar hemen Avrupa'ya sefer yapıyorlar beyaz tenli mavi gözlü olacak diye.' ifadelerini kullandı. Yaşı bir hayli ilerlediği için ne dediğini bilmediğini düşündüğümüz Büyükerşen, sarf ettiği ahlaksızca sözlerle ilgili henüz bir özür yayınlamış değil.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-13 01:28:11

Yaşı ilerledikçe saçmalıyor: 'Osmanlı sarışın ve mavi gözlü 'karı' bulmak için sefere çıkardı'

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Osmanlı Devleti ile alakalı haddini aşan ifadeler kullandı. Osmanlı'da yapılan seferlerin sebebinin yeni 'karı' bulmak olduğunu söyleyecek kadar alçalan Büyükerşen, "Ne zaman şehzadelerden birine hanım alacaklar veya padişahlardan birisinin karısı öldü yeni bir karı alacaklar hemen Avrupa'ya sefer yapıyorlar beyaz tenli mavi gözlü olacak diye." ifadelerini kullandı. Yaşı bir hayli ilerlediği için ne dediğini bilmediğini düşündüğümüz Büyükerşen, sarf ettiği ahlaksızca sözlerle ilgili henüz bir özür yayınlamış değil.

Büyükerşen'den haddini aşan sözler

Eskişehir'de 25 yıldır belediye başkanlığı görevinde bulunan ve 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen, partisinin seçim bürosunun açılışında konuştu.

Büyükerşen, buradaki açıklamasında Osmanlı dönemine dair ahlaksızca ifadeler içeren bir konuşmada bulundu.

Büyükerşen katıldığı programda şunları dedi:

"Övündüğümüz Osmanlı var ya, hani bize kul diyen, halka kul diyen bir Osmanlı ailesi, efendim baktığınız zaman aileye, ailede bütün padişahların kadınları yabancı. Hep beyaz tenli, mavi gözlü falan filan. Ben takılıyorum bazen arkadaşlara. Tarihle alay etmiyorum ama yanlış anlamayın. Çünkü hemen ufacık lafı çevirirler, evirirler. Hoca şöyle dedi, böyle dedi derler, iftira etmeye hazırdırlar. Ne zaman efendim şehzadelerden birine hanım alacaklar, hanım ağa alacaklar veyahut padişahlardan hangisinin karısı öldü, yeni bir karı alacak. Hemen sefer yapıyor Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü falan olacak diye"

Haber Ara