Dolar

32,5151

Euro

34,8172

Altın

2.438,97

Bist

10.082,77

Vatandaş tepkili: AK Parti'de değişim olmazsa daha da kötüye gidecek

31 Mart yerel seçimlerinde büyük oy kaybı yaşayan AK Parti çevresinde seçim sonuçları tartışılmaya devam ederken AK Parti tabanında tepkilerle birlikte parti yönetiminde değişim beklentisi olduğu dile getiriliyor...

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-16 10:40:17

Vatandaş tepkili: AK Parti'de değişim olmazsa daha da kötüye gidecek

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Mücahit Birinci'nin AK Parti İzmir milletvekili Şebnem Bursalı'ya sosyal medyada dile getirdiği tepkiler gündemdeki yerini koruyor. Öte yandan AK Parti tabanında parti yönetiminde değişim beklentisi var.

Bir kulüpte yediği ıstakozu sosyal medyada paylaşan Bursalı'ya tepkisini dile getiren Mücahit Birinci, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

'Herkes kendine gelsin! Ya da bu partiden defolup gitsin! Yeter! Milletimiz geçim sıkıntısındayken, millet çareler ararken, devletimiz dişini tırnağına takmış ekonomiyi düzeltmeye çalışırken, siz gidip Monaco'da ISTAKOZ yiyemezsiniz, hadi yediniz bunu paylaşamazsınız! O ki paylaştınız, o zaman bu partiden istifa edeceksiniz."

"DEĞİŞİM OLMAZSA DAHA DA KÖTÜYE GİDECEK"

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, AK Parti tabanından vatandaşların iktidara yönelik eleştiri ve beklentilerini aktardı...

Yerel seçimin iktidar partisi tabanında nasıl büyük bir moral bozukluğuna yol açtığını 9 günlük bayram tatilinde sahada çok daha net bir biçimde gördüm.

AK Parti tabanı gelecekten umutsuz değil ama kadrolarda beklenen değişim olmazsa işlerin daha da kötüye gideceğine dair bir kanaate sahip.

Ve tam da bu yüzden acilen kapsamlı bir değişim ve dönüşüm istiyor. Bu değişimin gerçekleşmediği her günü partisi için bir kayıp olarak görüyor.

Bu kanaate nasıl mı vardım? Tatilde 3 farklı ilde yüzlerce insanla yüz yüze görüştüm. Türkiye'nin her yerinden bine yakın kişiyle ya telefon ya da mesaj üzerinden hem bayramlaştık hem de seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.

Haklarını teslim etmeden geçmek insafsızlık olur. AK Parti tabanında müthiş bir özeleştiri kültürü ve sorgulama yeteneği var.

SÜREKLİ ARTAN FİYATLAR

Seçim sonuçlarında ekonominin, emeklilerin tepkisinin etkilerini kimse inkar etmiyor. Ama hemen her ilde aday tespitlerinde tabanla inatlaşır gibi yapılan hataların da en az ekonomi kadar etkili olduğunda herkes hemfikir.

Sadece bunlarla sınırlı da değil eleştiriler. Kibirden burnu yere düşse eğilip almayacak siyasi figürlere, bir türlü söz geçirilemeyen marketlere ve sürekli değişen etiketlere bir çare bulunamamasına da haklı olarak tepkili insanlar.

AK Parti'ye gönül vermiş bir lokanta esnafı diyor ki: “Ramazan'da eti toptancıdan 380 liraya almaya başladım. Son hafta fiyat 550 liraya geldi. Bayramdan sonra yine zam geleceğini söylüyorlar. 1 ayda döviz, enerji maliyetleri bu kadar artmadı ama temel gıda ürünleri sürekli zamlanıyor! Ben müşteriye bunu nasıl anlatacağım?

Sürekli artan maliyetler nedeniyle kendisinin de her ay fiyat artışına gitmek zorunda kaldığından yakınan berber… Üç harfli marketlerin bayramdan sonraki gün yine etiket değiştirdiğine gözleriyle şahit olduğunu anlatan emekli… Bu liste böyle uzayıp gidiyor.

Değişimi sadece isimler üzerinden okumamak lazım. AK Parti tabanı vatandaşın canını yakan hayat pahalılığı ve yüksek kiralarla ilgili devletin demir yumruğunu artık masaya vurması gerektiğini düşünüyor. Serbest piyasa diye diye milleti kazıklamayı adet haline getiren fırsatçının, kan emicilerin bunun bedelini ödediğini görmek istiyor.

Haber Ara