$

Dolar

47,2171

Euro

53,9156

£

Sterlin

63,2515

Frank

58,1062

Gram Altın

6.215,9800

Bitcoin

3.142.487

$

Dolar

47,2171

Euro

53,9156

£

Sterlin

63,2515

Frank

58,1062

Gram Altın

6.215,9800

Bitcoin

3.142.487

Gündem

Ünlülerin tanıttığı korona ilacı 'sahte' çıktı

Şeyma Subaşı, Seren Serengil, Seda Akgül, Seda Sayan, Seray Sever, Demet Şener, Ebru Akel, Perihan Savaş, Gizem Hatipoğlu gibi birçok ünlü isim tarafından tanıtılan korona virüs ilacı 'sahte' çıktı. İlacın bakanlık onayının olmadığı öğrenildi.

21.03.2020 - 11:41
hursitakyil
Ünlülerin tanıttığı korona ilacı 'sahte' çıktı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

81008-5uyc

Şeyma Subaşı, Seren Serengil, Seda Akgül, Seda Sayan, Seray Sever, Demet Şener, Ebru Akel, Perihan Savaş, Gizem Hatipoğlu gibi birçok ünlü isim tarafından tanıtılan koronavirüs ilacı ‘sahte' çıktı. İlacın bakanlık onayının olmadığı öğrenildi.

Koronavirüs'e karşı koruduğu iddia edilen bir ilacın tanıtımını sosyal medya hesaplarından yaptılar.

Hatta Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs için de ''Koronavirüs'e karşı etkili'' diyerek üzerine basarak reklam yaptılar.

Maddi kazanç sağlarken Tarım Bakanlığı'ndan onaylı bir ürünü tavsiye edip etmediklerine dikkat etmeyen ünlüler yanıltıcı birçok paylaşım yaptı.

s-da4e49c3765bc0687a2429544995d467d27a0a17

Oysa birbirinden ünlü isimlerin tanıtımını yaptığı ilaç, Tarım Bakanlığı'nın Onaylı Takviye Edici Gıdalar Listesi'nde No-Attack isimli bir ürünün yer almadığı anlaşıldı.

Sosyal medyada da yer alan bir bilgiye göre, bu takviye edici ürünün satıldığı web sitesinde de, kayıt adresi olarak “yalan dolan mahallesi” ibaresi yer alıyor.

Yaptığı araştırma sonucunda ki bunların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan kullanıcı, yeni çıkan bu ürünün web sitesinin de hayali bir firma olduğunu ortaya çıkardı.

3-CQwu

Uzm. Dr. Eda Albayrak, Instagram hesabından "Uyarı! Bilgim dışında! Foğrafım kullanılmış! Ürünü bilmiyorum! Önermiyorum! Yasal süreç başlatıldı!" şeklinde bir paylaşım yapmış.

s-3679d186d07c2683a5e1300ba0689742d20839a0

Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu da, Instagramhesabından "Ürünle hiçbir ilgim yoktur, bilginize" şeklinde bir paylaşım yaptıktan sonra araştırmacı ekip doktorun ofisini aramış. Ancak "hastası olduğu ve uygun olmadığı" gerekçesiyle görüşme yapılmamış.

“BUNUN ADI SAHTEKÂRLIK”

Ürünün onaylı olmadığını ve eczanelerden bulunmadığını belirten İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu şunları söyledi: “İnsanların panik havası içinde olduğu bir dönemde böyle bir ürünün reklamının yapılması ahlaksızlıktan başka bir şey değil. Söz konusu ürün bir kozmetik firması tarafından piyasaya sürülmüş. Sağlık Bakanlığı onayı y oktur. Satılmayan bir ürünün ‘Tüm eczanelerde satılıyor' diye reklamının yapılması da yalan. İnsanlar dolandırılıyor. En basit açıklaması sahtekârlık. Gerekli yerlere şikâyette bulunulacak.”

2-uScI

6-yq82

5-nr0b

4-pGbm

Kaynak: https://www.medyaradar.com/ https://onedio.com/ 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın