Dolar

32,5884

Euro

34,7872

Altın

2.510,01

Bist

9.693,46

'Ümit Özdağ atıyor Yunanistan tutuyor'

Gazeteci Melih Altınok, ABD’nin Türkiye-Yunanistan sınırına yakın Dedeağaç'ta yığınak yapması, Ege’deki gerginlik, Doğu Akdeniz’deki askeri hareketlilik ve en son Kıbrıs Rum Kesimi’ne Batılı silah ambargosunun kaldırılması ile birlikte ülkede yapılan provokatif açıklamaları gündeme getirdi

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-09-23 14:53:26

'Ümit Özdağ atıyor Yunanistan tutuyor'

Gazeteci Altınok, bölgedeki askeri hareketliliğe dikkat çekerken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sığınmacılarla ilgili paylaşımlarını yorumladı

Altınok'un "Ümit Özdağ atıyor Yunanistan tutuyor" başlıklı bugünkü yazısından önemli bir bölüm:

ABD, Türkiye- Yunanistan sınırının yanı başındaki Dedeağaç'a yığınak yapıyor. "NATO üyesi Türkiye'ye komşu bir ülkede bu neyin hazırlığı?" sorusuna şimdiye kadar muhataplarından mantıklı bir cevap alabilmiş değiliz.

Sadece "Hareketlilik Ukrayna'ya lojistik amaçlı" diye geveliyorlar. Hadi yedik diyelim?

Peki, ABD'nin Akdeniz'in güneydoğusunda yer alan Kıbrıs'ın Rum yönetimine yönelik silah ambargosunu yıllar sonra kaldırmasının sebebi ne?

Yunanistan'ın, Ege'de silahlandırılması yasak olan burnumuzun dibindeki adaları ABD'nin desteğiyle adeta bir uçak gemisine dönüştürme faaliyetleri de Ukrayna'ya lojistik amaçlı mı?

İçinden B sınıfı bir EOKA'cı fırlayan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i ABD Senatosu'nda Türkiye'yi tehdit etsin diye kürsüye çıkarmak falan da bu sebepten olsa gerek.

Evet, Akdeniz kazanının kaynatılmaya çalışıldığını görmemek için kör olmak lazım. Yunanistan, tıpkı Rusya'nın önüne atılan Ukrayna piyonu gibi Türkiye'yi tahrik etmek için kullanılıyor.

Rusya ambargosuyla uzun vadede değeri daha da artan Doğu Akdeniz'deki muazzam gaza çökmeye yönelik bir operasyonla karşı karşıyayız. Bir yandan spotlar Rusya'ya çevrilirken öte yandan NATO üyesi, AB adayı Türkiye usul usul kuşatılıyor.

Kâğıt üzerinde aynı blokta yer aldığımız ve aynı ittifaklara dahil olduğumuz Yunanistan silahlandırılırken, Türkiye'ye savunma sanayii ambargoları koyuluyor.

“Ümit Özdağ'ın kaşıdığı askeri stratejik noktalar”

Yabancı düşmanlığıyla oy toplamaya çalışan sorsan Türk milliyetçisi Ümit Özdağ bile elinden geleni yapıyor.

Dün de rotasını Türkiye'nin Ege kıyısındaki askeri stratejik noktalara çevirmiş, oraları kaşıyordu... "Türkiye-Yunanistan arasında gerilim zirvedeyken sığınmacılar orman yangını çıkarıyor" şeklinde paylaşımlar yapıyordu.

Tesadüf bu ya, Yunan siyasetçiler, "Türkiye bir gece ansızın 100 bin mülteciyi üzerimize salacak" diye dünya kamuoyunu ayağa kaldırmaya çalışırken...

İçişleri Bakanlığı iddiaları delilleriyle yalanladı. Ne var ki önümüzdeki günlerde mülteciler de dahil her türlü unsurun kullanılacağı provokasyonlara karşı uyanık olmalıyız.

Sabah

Haber Ara