Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Ulaşım 8 dakikaya düşecek! İstanbul'a yeni metro hattı geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'daki trafik çilesine çözüm olacak projelerden bir yenisi daha hizmete alıyor. İstanbul'un ulaşımını rahatlatacak Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı ile Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na ulaşım 8 dakikaya düşecek.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-19 10:31:29

Ulaşım 8 dakikaya düşecek! İstanbul'a yeni metro hattı geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un modern raylı sistem ağlarıyla donatıldığını belirterek, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik yeni metro hattının hizmete açılacağını duyurdu. Bu yeni hat, Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olmak üzere 4 istasyondan oluşuyor ve Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki mesafe 8 dakikaya düşüyor.

Bakan Uraloğlu, Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı Hattı'nın devamında olan Halkalı-Kayaşehir-İstanbul Havalimanı kesimindeki tünellerin tamamlandığını ifade etti. İstanbul Havalimanı metrolarında Türkiye'de ilk defa kullanılan demir yolu hat altyapı sisteminden yararlandıklarını belirten Uraloğlu, bu yöntemin hat boyunca daha sessiz ve konforlu tren sürüşü sağladığını vurguladı.

Ayrıca Uraloğlu, Arnavutköy-Halkalı etabının da en kısa sürede tamamlanacağını planladıklarını söyledi. İstanbul trafiğinin rahatlatılması için çalıştıklarını ve İstanbullular için özveriyle yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Hattı'nın hizmete girmesiyle ulaşımın 8 dakikaya düşeceğini ifade etti. Hattın İstanbul Havalimanı'ndan diğer metro hatlarına entegre olacağını ve bu sayede Arnavutköy ile diğer bölgeler arasındaki ulaşım sürelerinin kısalacağını bildirdi.

Haber Ara