Dolar

32,2090

Euro

35,1117

Altın

2.475,79

Bist

10.217,22

Türkiye'nin tavizsiz duruşu, ABD'yi çıldırtıyor!

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Hutchison, Rus S-400 savunma sisteminin Türkiye'ye teslim edilmesi halinde Türkiye'nin F-35 programından çıkarılacağını belirtti. Hutchison, bu durumda Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarını kullanmasına ya da parçalarını üretmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-25 13:29:42

Türkiye'nin tavizsiz duruşu, ABD'yi çıldırtıyor!

orta_1

ABD ile Türkiye arasında S-400 krizi sürerken; Ankara'nın S-400'lerin alımı konusundaki sağlam ve tavizsiz duruşu Washington yönetimini adete çıldırtıyor. Her gün Türkiye ile açıklama üstüne açıklama yapan ABD yönetiminden bugün de bir açıklama geldi.

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, Rus S-400 savunma sisteminin Türkiye'ye teslim edilmesi halinde Türkiye'nin F-35 programından çıkarılacağını belirtti.

Hutchison, bu durumda Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarını kullanmasına ya da parçalarını üretmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Yarın yapılacak NATO zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Hutchison "(Türkiye) ile F-35 programını birbirinden ayırmak gerekecek.

Rus ekipmanları nedeniyle F-35 savaş uçaklarının sisteminin etkilenmesine izin veremeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada S-400 hava savunma sisteminin temmuz ayı başında Türkiye'ye teslim edileceğini belirterek, bu konuda geri adım atmayacaklarını yineledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, dün yaptığı açıklamada, “Amerika'dan hangi açıklama gelirse gelsin, biz S-400'ü aldık” demişti.

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk ise, “S-400 bir NATO sorunu değildir, ikili bir sorundur, ABD'nin bunu NATO'ya teşmil etmesi ve İttifak'ın insicamının bozulması hata olur” demişti.

Haber Ara