Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Türkiye’den Yemen’e sağlık desteği

Sadakataşı Derneği, ‘‘Elini Uzat Yemen Ölüyor’’ çağrısıyla başlattığı acil yardım çalışmaları kapsamında bölge halkına hijyen paketi, tekerlekli sandalye ve ilaç dağıtımı gerçekleştirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-29 15:39:09

Türkiye’den Yemen’e sağlık desteği

İç savaşın sürdüğü, ilaç ve hijyen malzemelerinin temin edilmesinde zorluk yaşanan Yemen'de Sadakataşı Derneği acil yardım çalışmalarının devamında binlerce kişiye tıbbi ve hijyen yardımıulaştırdı.

Yemen'de yaşanan iç savaş nedeniyle can kaybı 30 bini aştı. Sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor. Yemen halkı dışardan gelen yardımlarla yaşamlarını sürdürüyor. Ülkede nüfusun yüzde 75'ini oluşturan 22 milyon kişi insani yardıma ve korumaya muhtaç durumda yaşamlarına devam ediyor.

Sadakataşı Derneği acil yardım ekibi Marib'de bulunan hastaneleri ziyaret ederek 800 kişiye ilaç, 130 sakat ve engelliye tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdi. Yardım çalışmalarının devamında Sana'a, Aden ve Al-Mahwit bölgelerinde yaşayan 1200 aileye hijyen paketi ulaştırıldı.

4_21

Dernek genel başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; “Ülkede altyapı hizmetleri ve sağlık sistemi çökmüş vaziyette, bu durum salgın hastalıklara ve ölümlerin artmasına sebep oluyor. Mülteci kamplarında yaşayan insanları su ve gıda dahi bulamıyor.Muhtaç durumda olan kardeşlerimize tekerli sandalye, tıbbi malzeme ve hijyen paketi ulaştırdık. Bölgeye yardım çalışmalar devam edecek.” İfadelerini kullandı.

5_13

Yemen yardımlarına destek için;

Sadakataşı Derneği'nin başlatmış olduğu Yemen yardımlarına destek olabilmek için YEMEN yazarak 2989'a SMS atabilir, www.sadakatasi.org.tr adresinden banka hesap numaralarına erişebilirsiniz. Yardımlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için 0216 614 04 61 numaralı telefon numarasından dernek yetkililerine ulaşabilirsiniz.

3_22

2_32

Haber Ara