Dolar

42,8012

Euro

50,1583

Altın

5.973,25

Bist

11.341,90

Tiyatrocu çıkan 'sahte Suriyeli' gözaltına alındı

Sosyal medyada Suriyeli kılığında, 'Türkler gelip çalışmak istiyor. Ben de onlara diyorum ki, 'Ben yabancı çalıştırmıyorum' diye paylaşım yapan Halk Eğitim Merkezi eğitmeni tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş savcılığın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2023-08-25 14:52:53

Dün sosyal medyada dolaşıma giren "Suriyeli lokantacı Türkler'e iş vermiyor" mesajı verilen paylaşımın yalan olduğu kısa sürede deşifre edildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriyeli kılığındaki kişinin bir Türk ve Bursa'nın Karacabey ilçesinde Halk Eğitim Merkezi eğitmeni tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine kışkırtıcı paylaşımı nedeniyle tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltı kararı verildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de Demirtaş'ı gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Türkiye'ye sığınan bir Suriyeli: Türkler gelip lokantamda çalışmak için iş istiyor. Ben de onlara diyorum ki, 'Ben yabancı çalıştırmıyorum' " iddiasıyla paylaşılan görüntülerdeki şahıs, Ozan Arif Demirtaş isimli tiyatro oyuncusu bir Türk vatandaşıdır" ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan Ozan Arif Demirtaş'ın sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cuma vaazında pitbull cemaatin arasına daldı!

Haber Ara