Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Tıbbi malzemeler yok oldu: İsrail, hastane deposunu hedef aldı

İsrail ordusu, Gazze'nin Han Yunus bölgesinde bulunan Nasır Hastanesi'nin tıbbi malzeme deposunu vurdu. Saldırı sonucu yüzlerce hayati ekipman kullanılamaz hale geldi. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 53 binden fazla Filistinli yaşamını yitirdi.

7 Ay Önce Güncellendi

2025-05-19 10:37:06

Tıbbi malzemeler yok oldu: İsrail, hastane deposunu hedef aldı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne bağlı tıbbi malzeme deposunu hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, saldırı sonucu hastanede ciddi hasar oluştu ve çok sayıda tıbbi ekipman tamamen kullanılamaz hale geldi.

Gazze'deki Filistinli yetkililer, İsrail'in sistematik olarak sağlık altyapısını hedef aldığını belirtti. Saldırı, bölgede halihazırda kriz durumundaki sağlık sistemine bir darbe daha vurdu.

164 SAĞLIK KURULUŞU VURULDU, 81 MERKEZ TAMAMEN DEVRE DIŞI

Gazze Hükümeti Medya Ofisi verilerine göre, İsrail ordusu 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 164 sağlık kuruluşunu hedef aldı, bunlardan 81'i tamamen hizmet dışı kaldı, 144 ambulans da kullanılamaz hale geldi.

Aynı verilere göre, 38 hastane artık sağlık hizmeti veremiyor. İsrail'in hedef aldığı hastanelerden biri de Nasır Hastanesi oldu. 13 Mayıs'ta da bu hastaneye düzenlenen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

NASIR HASTANESİ BİR KEZ DAHA HEDEFTE: MALZEMELER YOK OLDU

Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırının yalnızca bina üzerinde değil, aynı zamanda hastaların tedavisinde hayati rol oynayan tıbbi malzemeler üzerinde de büyük yıkım yarattığını belirtti. Depodaki malzemelerin önemli bir bölümü artık kullanılamaz durumda.

ATEŞKES SONRASI ŞİDDET TIRMANDI, SİVİLLER YİNE HEDEFTE

İsrail ordusu, 19 Ocak 2024'te yürürlüğe giren ateşkesi 18 Mart sabahı bozarak saldırılarına yeniden başladı. Bu tarihten itibaren geçen süreçte çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 3 bin 193 Filistinli hayatını kaybetti, 8 bin 993 kişi de yaralandı.

Hamas, İsrail'in verdiği sözleri yerine getirmediğini ve "soykırımı yeniden başlattığını" açıkladı.

53 BİNİN ÜZERİNDE FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda bugüne kadar 53 bin 339 Filistinli yaşamını yitirdi, 121 bin 34 kişi ise yaralandı. Saldırılarda sivil yerleşimlerin, okulların, camilerin yanı sıra özellikle sağlık altyapısının sistematik olarak hedef alınması dikkat çekiyor.

"ARTAN ASKERİ GÜÇLE SALDIRACAĞIZ" AÇIKLAMASIYLA TEHDİT ETTİLER

İsrail, son olarak yeni ateşkes tekliflerini reddettiğini duyurarak "Hamas'a karşı artan askeri güçle hareket edeceğini" ilan etti. Bu açıklamanın hemen ardından gelen saldırılar, bölgede yeni bir insani felaketin kapıda olduğu yönündeki endişeleri artırdı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara