Dolar

32,3876

Euro

34,5749

Altın

2.383,76

Bist

10.045,74

Teknofest 2020 yarışma başvurusu nasıl yapılır?

Teknofest yarışma uygulamasını, teknoloji meraklı binlerce genç takip ediyor. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest kapsamında gerçekleştirilen teknoloji yarışmaları için başvurular devam ediyor. Peki Teknofest teknoloji yarışmaları için son başvuru ne zaman? Teknofest 2020 yarışma başvurusu nasıl ve nerede yapılacak? Teknofest yarışma ödülü ne kadardır? İşte detaylar.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-06 16:21:41

Teknofest 2020 yarışma başvurusu nasıl yapılır?

Teknofest yarışma uygulamasını, teknoloji meraklı binlerce genç takip ediyor. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest kapsamında gerçekleştirilen teknoloji yarışmaları için başvurular devam ediyor. Peki Teknofest teknoloji yarışmaları için son başvuru ne zaman? Teknofest 2020 yarışma başvurusu nasıl ve nerede yapılacak? Teknofest yarışma ödülü ne kadardır? İşte detaylar...

Türkiye'nin bu yılki en büyük teknoloji TEKNOFEST toplantısı, artan rekabet ve yarışmacılar çok daha kapsamlı bir etkinlik düzenleyecek. Gaziantep, 22-21 Şubat tarihlerinde Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği teknofest'in yurtdışı proje başvuruları Yunus Emre Enstitüsü (YE) Sırbistan'ın Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova işbirliği ile 22-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Balkan ülkelerinde çalışan YEE temsilcileri Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bir araya gelerek bölgedeki ülkelerden gelen ilkokul ve lise öğrencilerinin başvuru koşullarını değerlendirmek üzere bir koordinasyon toplantısı düzenledi.

Teknofest yarışmasına nasıl başvurulur?

T3 Vakfı aracılığıyla yapılacak başvurular 23'ten fazla farklı alanı kapsarken, başvurusu kabul edilen öğrenciler de Gaziantep'te düzenlenecek TEKNOFEST'e gidecek. TEKNOFEST'in yurt dışında tanıtılmasının amaçlandığı proje başvurularıyla milli teknoloji hamlesinin de artırılması hedefleniyor. Detaylı bilgiler ve başvurular www.teknofest.org ‘da.  

Teknofest yarışması ödülü ne kadar?

TEKNOFEST'te biyoteknoloji inovasyon, eğitim teknolojileri, helikopter tasarım, jet motor tasarım, tarım teknolojileri, çevre ve enerji teknolojileri, akıllı ulaşım gibi 23 kategorideki teknoloji yarışmaları düzenlenecek. Bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Gaziantep'teki TEKNOFEST'te dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 milyon liranın üzerinde ödüller bekliyor. Geçen yıl 19 kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden, dünyanın 122 farklı ülkesinden toplam 17 bin 373 takım ve 50 bin öğrenci başvuruda bulunmuştu.

 

Haber Ara