Dolar

32,2147

Euro

35,1269

Altın

2.468,67

Bist

10.182,14

TCG KINALIADA Japonya'ya törenle uğurlandı: 134. yıl dönümünde aynı rota

TCG Kınalıada Korveti, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100. yıldönümü ve Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya Seyri'nin 134. yıl dönümünde, Türk Deniz Kuvvetleri'nin görünürlüğünü arttırmak, milli platformları tanıtmak ve liman ziyareti icra edilecek ülkelerle ikili ilişkileri geliştirmek maksadıyla 4,5 ay sürecek Japonya seyri için İzmir'den uğurlandı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-09 08:23:00

TCG KINALIADA Japonya'ya törenle uğurlandı: 134. yıl dönümünde aynı rota

Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda düzenlenen tören öncesinde deniz subayları, aileleriyle duygusal bir vedalaşma yaşadı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TCG Kınalıada Komutanlığının Japonya seyri hakkında bilgi notu okundu.

TCG Kınalıada Komutanı Deniz Yarbay Serkan Doğan, törende yaptığı konuşmada, Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya sularında tayfun sebebiyle battığı trajik olayı hatırlattı. Deniz Kuvvetlerinin Uzakdoğu seyirlerinin beşincisinin gerçekleştirileceğini ve TCG Kınalıada'nın bu süreçte Türk dış politikasını desteklemek maksadıyla liman ziyaretleri gerçekleştireceğini belirtti. Doğan, ayrıca 20 ülkeyi kapsayan 24 liman ziyaretinden istifade ederek Türkiye'yi temsil edeceklerini ifade etti.

Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Koray Vural, denizcilik görevlerinin zorluğuna dikkat çekerek, deniz subaylarına başarılar diledi. Vural, ailelerin de her zaman denizcilerin yanında olduğunu vurguladı.

Törende aileler de duygusal anlar yaşadı. Eşini sefere uğurlayan Şerife Aydın, çocuğunun babasının ayrılığına zorlandığını ifade ederken, küçük Emir Arı da babasının dönüşünü sabırsızlıkla beklediğini belirtti. Anne Funda Arı ise ailenin gururlu olduğunu ve denizcilerin yanında olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından TCG Kınalıada personeli, gemiye intikal etti ve manevra yerlerini aldı. Geminin avara etmesinin ardından çimariva ile selamlama yapıldı ve Foça Leventler Limanı'ndaki diğer gemiler tarafından selamlama gerçekleştirildi.

Haber Ara