$

Dolar

49,3979

€

Euro

55,6494

£

Sterlin

65,3956

₣

Frank

59,5299

₺

Gram Altın

6.644,7800

₿

Bitcoin

4.085.285

$

Dolar

49,3979

€

Euro

55,6494

£

Sterlin

65,3956

₣

Frank

59,5299

₺

Gram Altın

6.644,7800

₿

Bitcoin

4.085.285

Gündem

Suudiler BM Raportörü'nü konsolosluğa almadı

BM Raportörü Agnes Callamard, Kaşıkçı cinayeti için geldiği İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na alınmadı.

30.01.2019 - 00:20
duyguyildirim
Suudiler BM Raportörü'nü konsolosluğa almadı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Birleşmiş Milletler Yargısız İnfazlar Özel Raportörü, Kaşıkçı cinayeti için geldi. Agnes Callamard, Ankara'dan sonra İstanbul'da görüşmeler ve incelemeler yaptı.

BM RAPORTÖRÜNÜ KONSOLOSLUĞA ALMADILAR

İlk durağı, cinayet mahalli, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu oldu. Ama Raportör Agnes Callamard, Suudi Başkansolosluğu'na alınmadı. Başkonsolosluğun kapısından dönen Callamard, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Callamard, "Suudi yönetiminden, burada ve Suudi Arabistan'da görüşmek için bir talepte bulunduk. Bu talebin cevap bulması için onlardan izin bekliyoruz. Bunun içinde biraz daha zamana ihtiyacımız var" dedi.

SAVCIYLA GÖRÜŞTÜ

Callamard, Cemal Kaşikçi cinayetiyle ilgili hazırlayacağı raporu, Haziran ayında İnsan Hakları Konseyi'ne sunacağını söyledi. Ardından İstanbul'daki ikinci durağına, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitti.

Callamard, başsavcı İrfan Fidan'la biraraya geldi. Görüşmede Başsavcı İrfan Fidan, cinayet bulgularını, delilleri BM Raportörü'yle paylaştı. Kaşıkçı suikastini ayrıntılarıyla anlattı.

Başsavcı İrfan Fidan'la 4 saat görüşen BM Raportörü Agnes Callamard, açıklama yapmadan İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın