Dolar

32,3436

Euro

34,8934

Altın

2.375,30

Bist

10.216,82

Suriye zirvesi başladı: Ana gündem maddesi ''İdlib''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile üçlü Suriye zirvesi için bir araya geliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-16 11:59:15

Suriye zirvesi başladı: Ana gündem maddesi ''İdlib''

Beşinci Üçlü Zirve Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla bugün Ankara'da gerçekleştiriliyor.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, zirve toplantısında, "İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesinin amaçlandığı" bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirve vesilesiyle mevkidaşlarıyla münferit görüşmeler gerçekleştirerek ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara'da yapacağımız bu zirveyle beraber ağırlıklı olarak İdlib'deki gelişmeleri ele alacağız. İdlib'deki gelişmelerde de gözetleme noktaları dahil olmak üzere bunlardaki gelişmeler ve buradaki terör örgütleriyle verilen mücadele, bunları ele almak suretiyle bu süreci devam ettireceğiz" ifadelerini kullanmıştı. İLK İKİLİ GÖRÜŞME ERDOĞAN VE RUHANİ'DEN

Suriye için yapılacak üçlü zirve öncesinde liderler ikili görüşmeler de gerçekleştiriyor. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bir araya geldi.

j2av1_1568627954_1672

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi yaptığı görüşme iki saatin ardından sona erdi. RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN, ÜÇLÜ ZİRVE İÇİN ANKARA'DA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'ne katılmak üzere Ankara'ya geldi.

Putin ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 13.40'ta Esenboğa Havalimanı'na indi.

hı

Putin'i havalimanında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ile Valilik ve Belediye yetkilileri karşıladı.

Rusya lideri, makam aracına binerek Erdoğan'la ikili görüşmesi için Çankaya Köşkü'ne doğru hareket etti. ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi görüşmesi başladı.
 
putin erdoğan
 
 
 
 

Haber Ara