Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Süleymani suikastı sonrası dünya gündeminde tartışılan konu: 3. Dünya Savaşı

Süleymani suikastı sonrası tüm dünyanın aklındaki soru: '3. Dünya Savaşı mı başlıyor?'

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 14:17:04

Süleymani suikastı sonrası dünya gündeminde tartışılan konu: 3. Dünya Savaşı

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla düzenlenen hava operasyonu sonrası, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle dünyada '3. Dünya Savaş mı başladı?' sorusuna yanıt aranıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat Havalimanı ve çevresine düzenlenen hava operasyonuyla an Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve beraberindeki 7 kişi öldürüldü.

ABD'DEN VATANDAŞLARINA İRAN'I TERK EDEN ÇAĞRISI

ABD İran'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısında bulunması bölgede ortalığın daha da karışıcağı yönünde yorumlandı.

RUSYA VE İRAN'DA İTİDAL ÇAĞRISI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pekin yönetiminden ABD başta olmak üzere ilgili tüm taraflara itidal çağrısında bulunduğu, bölgece gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından Rus medyasına yapılan yazılı açıklamada, Süleymani'nin öldürülmesi nedeniyle İran halkına taziye iletildi.

Süleymani'nin, İran'ın çıkarlarına hizmet etmeye adanmış bir şahsiyet olduğu belirtilen açıklamada, “Süleymani'nin Amerika tarafından Bağdat'ta gerçekleştirilen roket saldırısında öldürülmesini, bölge çapında gerginliği artıracak maceracı bir adım olarak görüyoruz.” değerlendirmesinde bulunuldu.

SOSYAL MEDYADA "WORLD WAR 3 " HASHTAGİ

Dünyanın gündemi bir anda İran olurken, sosyal medyada ise "3. Dünya Savaşı mı başlıyor" soruları gündeme geldi. "World War 3" hashtagi altında yaklaşık 1 milyon 650 bin tweet atılırken, "Dünya Savaşı" hashtagi altında da 3 binin üzerinde tweet atıldı.

Haber Ara