Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Staj zorunluluğu olan öğrenciler ne yapacak?

Korona virüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu yüz yüze eğitime ara vermişti. Peki staj zorunluluğu olan öğrenciler ne yapacak? MEB ve YÖK'ten açıklama geldi. İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-08 22:37:04

Staj zorunluluğu olan öğrenciler ne yapacak?

Çin'den tüm dünyaya yayılan korona virüs salgını nedeniyle pek çok devlet sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla yüz yüze yapılan eğitimleri geçici süreliğine durdurdu. Ülkemizde de hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Yüksek Öğretim Kurumları salgın nedeniyle eğitime ara verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı hali hazırda var olan EBA ile uzaktan eğitim ve canlı derslerle bu durumun üstesinden gelmeyi başardı. Üniversitelerde bünyelerinde olan uzaktan eğitim sistemleriyle ara verilen yüz yüze eğitimi telafi etti. Ancak staj yapmak zorunda olan öğrenciler için herhnagi bir uzaktan eğitim olmadığı için ne yapacakları merak ediliyordu. MEB ve YÖK'den bu konu ile ilgili açıklama geldi.

MEB: Staj bitirme sınavı yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, "Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Anadolu teknik/Anadolu meslek programlarında öğrenim gören 12'inci sınıf öğrencilerinden 40 iş günü staj yapması gerektiği hâlde stajlarını yapamayanlar muaf sayılarak, yapılacak ilk sorumluluk sınavları döneminde staj bitirme sınavına alınacak" açıklamasında bulundu.

YÖK: Gerekli düzenlemeler yapılacak

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre ise; mezuniyet durumundaki öğrencilerin staj uygulamalarının değerlendirilmesinde küresel salgın dönemi şartları göz önünde bulundurularak ilgili yükseköğretim kurumları tarafından gerekli düzenlemeler yapılacak. Kurumsal sistemler üzerinde yürütülmeyen sınavlar "şeffaf ve denetlenebilir" olması için ilgili öğretim elemanı tarafından kayıt altına alınacak ve arşivlenecek."

Haber Ara