SOL Parti, PKK'nin örgüt yapılanmasının feshedildiğini ve silah bırakıldığını duyurmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
"Silahlı mücadelenin" sonlandırılması kararının önemli olduğu ifade edilen açıklamada, "Buna karşın, silahların susmasının getireceği iyilik, iktidarın varlığını sürdürmesine hizmet eden bir kötülüğe payanda yapılmamalıdır" denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Uzun yıllardır halkın bağrında derin yaralar açan ve bir arada yaşamın zeminlerini tahrip eden savaşın sona ermesini savunan bir Parti olarak, bugün ilan edilen silahlı mücadeleyi sonlandırma kararının verilmiş olmasını önemli buluyoruz. Bu kararın bir arada yaşam ve barış iradesini güçlendirmesini umuyoruz. Buna karşın, silahların susmasının getireceği iyilik, iktidarın varlığını sürdürmesine hizmet eden bir kötülüğe payanda yapılmamalıdır. Büyük acılar yaşanmış, yoksulluğa ve sefalete mahkûm edilmiş Kürt, Türk, Alevi, Sünni bütün emekçi halklar olarak geleceğimizi şimdi tek adam rejimine karşı sokakları dolduran birleşik halk muhalefetini çoğaltarak kazanacağız."
Yorum Yap