Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

SMO Komutanı: 'Yeni hedefimiz Rakka ve Kamışlı!'

PKK/YPG'ye darbe! Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizleyen SMO, Rakka ve Kamışlı'ya ilerlemeye hazırlanıyor. 'Son nefese kadar mücadele sürecek' açıklamasıyla yeni operasyonlara göz dikti.

1 Yıl Önce Güncellendi

2024-12-13 12:29:14

SMO Komutanı: 'Yeni hedefimiz Rakka ve Kamışlı!'

Suriye Milli Ordusu, PKK/YPG kontrolündeki Tel Rıfat ve Münbiç'e “Özgürlük Şafağı Operasyonu” başlattı. Operasyonlar sonucu her iki ilçe de 2016'dan beri süren terör örgütü baskısından kurtarıldı.

Operasyon sırasında büyük bir kısmı kaçan teröristlerin geride kalanlarının çatışmalarla etkisiz hale getirildiğini belirten Seyf Abu Amşe, “Halkımızı kurtardık ve onları özgürleştirdik” dedi.

SİVİLLERİN HAYATI NORMALLEŞİYOR

Operasyon sonrası Tel Rıfat ve Münbiç halkı, PKK/YPG'nin zorunlu askere alma, işkence ve baskılarından kurtuldukları için büyük sevinç yaşadı. Seyf Abu Amşe, “Halk artık hem Esad hem de PKK/YPG baskısından kurtuldu” ifadelerini kullandı.

CEPHE HATLARI VE 24 SAATLİK NÖBET

Terör saldırılarına karşı teyakkuz durumuna geçen Suriye Milli Ordusu, Tel Rıfat ve Münbiç'te cephe hatları oluşturarak güvenlik önlemlerini artırdı. İlçelerin giriş ve çıkış noktalarında 24 saat nöbet tutan askerler, terörist sızma girişimlerine karşı tetikte bekliyor.

DHA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Prof. Özkaya: 'Antioksidan ve vitamin takviyeleri ömrü kısaltıyor'

Haber Ara