Dolar

42,5289

Euro

49,5500

Altın

5.748,02

Bist

11.007,37

Sivas'ta kene alarmı: Aynı gün iki ölüm birden yaşandı

Sivas'ta KKKA şüphesiyle hastaneye kaldırılan Yavuz Vural yaşamını yitirdi. Aynı gün Koyulhisar'da 80 yaşındaki bir kişi de KKKA'dan hayatını kaybetti. Bölgede kenelere karşı uyarılar artırıldı.

6 Ay Önce Güncellendi

2025-06-07 10:04:01

Sivas'ta kene alarmı: Aynı gün iki ölüm birden yaşandı

Sivas'ın Zara ilçesi Gölbaşı köyünde yaşayan ve hayvancılıkla geçimini sağlayan 38 yaşındaki Yavuz Vural, 10 gün önce 3 kenenin vücuduna yapışmasının ardından rahatsızlandı. Durumunun kötüleşmesi üzerine önce Zara Devlet Hastanesi'ne, ardından da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Vural, burada anestezi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen genç adam, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hayatını kaybetti.

YOĞUN BAKIMDA MÜCADELEYİ KAYBETTİ

Vural'ın KKKA şüphesiyle hastaneye yatırıldığı, özellikle kenelerin ısırmasından sonra başlayan yüksek ateş, halsizlik ve iç kanama gibi belirtiler nedeniyle sağlık ekiplerinin alarma geçtiği belirtildi. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Yavuz Vural'ın durumu kritikleşti ve yaşamını yitirdi.
Yetkililer, vefat eden şahsın ailesi ve çevresiyle temasa geçerek olası temaslılar konusunda bilgilendirme yaptı.

SİVAS'TA İKİNCİ KKKA KAYBI: 80 YAŞINDAKİ MAHMUT AĞCABAL DA HAYATINI KAYBETTİ

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde ise 80 yaşındaki Mahmut Ağcabal da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle önceki gün yaşamını yitirdi.
Cenazesi aile yakınlarına teslim edilen Ağcabal, köyünde toprağa verilmek üzere defnedilmek için götürüldü.

BÖLGEDE KENELERE KARŞI UYARI: TEDBİRLER ARTIRILDI

Yetkililer, KKKA vakalarının artış göstermesi nedeniyle özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşların kene teması konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. “Keneye çıplak elle müdahale etmeyin, ısırık durumunda hemen sağlık kuruluşuna başvurun” çağrısında bulunuldu.
Sivas genelinde sağlık ekipleri ve Tarım İl Müdürlüğü'nün ilaçlama ve bilgilendirme çalışmalarını artırdığı bildirildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara