Dolar

32,2796

Euro

34,7697

Altın

2.401,85

Bist

10.247,75

Sınırda kaçak uçak operasyonu! TIR içinde yakalandı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen arama operasyonunda, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan bir TIR içerisinde antika niteliğinde bir Cessna tipi uçak ele geçirildi. Sırbistan uyruklu sürücü V.M., kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan bu operasyonun ardından gözaltına alındı.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-23 17:37:41

Sınırda kaçak uçak operasyonu! TIR içinde yakalandı

Sınır güvenliği tarafından gerçekleştirilen risk analizleri neticesinde tırın dorsesinde detaylı bir arama yapıldı ve 1964 model, kanatları demonte halde olan Cessna F172 uçağı bulundu. Yetkililer, uçağın antika değer taşıdığını ve Çorlu Havalimanı'na gönderilmek üzere hazırlandığını belirtti. Ancak, havalimanında yer bulunamadığı için uçak, koruma altında tutulmak üzere Atatürk Havalimanı'na nakledildi.

Gözaltına alınan Sırbistan uyruklu tır sürücüsü, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçundan yargılanacak. Ele geçirilen antika uçağın piyasa değeri 620 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Bu özel uçağın, dönemin en lüks 3 yolcu taşıma uçağı olduğu ve kısa mesafe iniş kalkış yeteneklerine sahip olduğu belirtildi.

Antika olarak değerlendirilen ve günümüzde hala eğitim uçağı olarak kullanılabilen uçağın, adli sürecin tamamlanmasının ardından satışa çıkarılabileceği ifade edildi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda beyan harici ele geçirilen bu özel uçak, ilginç bir olayın merkezine yerleşerek adli sürecini beklemeye alındı. AA

Haber Ara