Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sinan Akçıl: Avrupa'da özenilecek bir şey yok

2023 yılında 1700'den fazla evsizin hayatını kaybettiği İngiltere'de, ekonomik durumu kötüleştiren fahiş fiyatlar ve yüksek kiralar nedeniyle her geçen gün sokakta kalan insanların sayısı artıyor. İngiltere'de tatil yapan müzisyen Sinan Akçıl, ülkedeki gözlemlerini paylaştı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-03 11:53:49

Sinan Akçıl: Avrupa'da özenilecek bir şey yok

Sabah gazetesinden Ömer Karahan, Sinan Akçıl'ın sosyal medyada dikkat çeken İngiltere paylaşımından sonra ülkedeki gözlemlerini aktardı.

"AVRUPA'DA ÖZENİLECEK BİR ŞEY YOK"

İngiltere'de durum böyleyken, bir süredir Londra'da tatil yapan Sinan Akçıl'a ülkenin durumuyla ilgili kendi gözlemlerini sorduk. Avrupa'daki yaşam şartlarının zorluğuna dikkat çeken Akçıl, İngiltere'de asgari ücretin düşük, kiraların çok yüksek olduğunu söyleyerek ekledi: "Orta halli, şehir merkezine uzak evlerin kirası bile 1000-1200 pound'dan (yaklaşık 45 bin TL) başlıyor.

2_365

Sokaklarda evsizler çok fazla." Akçıl, tatili sırasında Londra'nın ünlü caddelerindeki şaşaayı bir kenara bırakıp önemli medya kuruluşlarının da dikkat çektiği evsizlerin yaşamlarına da tanıklık etmiş. Evsizlerle oturup sohbet eden, onlara kahve ikramında bulunan Akçıl, ülkedeki hayat standardının ne kadar düşük olduğunu kendi gözleriyle de gördüğünü söyledi. Ünlü sanatçı, bu gözlemleri sonrasında "Sinan Akçıl Londra'ya, Paris'e yerleşti' diye bir haber okursanız inanmayın. Öyle bir şeyin olması imkansız... Gezmek, tarih, sanat, futbol dışında yaşam anlamında Avrupa'da özenilecek hiçbir şey yok" diyerek son noktayı koydu.

3_204

Akçıl bu sözleriyle, lüks mağazaların bulunduğu Oxford Street başta olmak üzere gündüzleri görkemli caddeleriyle modern ve refahın yüksek olduğu bir yaşam algısı yaratılan Avrupa'nın bir illüzyondan ibaret olduğunu göstermiş oldu.

DOKTOR 'AĞRI KESİCİ AL OTUR' DİYOR

Sinan Akçıl, İngiltere'nin sağlık ve eğitim konularında da sınıfta kaldığını vurguluyor... Akçıl, "Dün İngiliz bir arkadaşımla konuştum, ayağı ciddi şekilde burkulmuş. Doktor 'Ağrı kesici al otur' diyerek 18 Şubat'a randevu vermiş. Özel hastaneye giderse 2500 pound (Yaklaşık 95 bin TL) ödemesi gerekiyor. Asgari ücret 1800-1900 pound (yaklaşık 72 bin TL) civarı..." dedi.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de ilkokul öğrencilerine zorunlu LGBT dersi okutulduğunu öğrenen Akçıl, bu konu hakkında da şaşkınlığını gizleyememiş, yaptığı paylaşımda şunları söylemişti: "Arkadaşımın 9 yaşında bir kızı var. Eğitimi nasıl diye merak ettim. Düşünüldüğü gibi iyi ve rahat olmadığını söyledi. Okula LGBT dersi koymuşlar, inanamadım. 'Bu yaşta alıştırıyorlar' dedi arkadaşım. Çok kavga etmiş ama bir şey yapamamış. Okulların yeni kuralıymış. Kızı eve gelince tuhaf sorular sormaya başlamış babasına... Yuh dedim."

Haber Ara