Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Silivri Belediye Başkanı'ndan depremle ilgili önemli çağrı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarına seslenerek, 'İstanbul'da yaşanacak olası bir felaketin sonuçlarını minimuma indirmek için ortak adım atmalıyız.' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-11 18:08:53

Silivri Belediye Başkanı'ndan depremle ilgili önemli çağrı

Yeniakit'e konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarına seslenerek, "İstanbul'da yaşanacak olası bir felaketin sonuçlarını minimuma indirmek için ortak adım atmalıyız." ifadelerini kullandı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri açıklarında meydana gelen ve İstanbul'un tüm ilçelerinde de hissedilen 4,7'lik depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bugünkü deprem de 26 Eylül'deki depreme çok yakın bir bölgede yaşandı." diyen Başkan Yılmaz, "Silivri'de bugün yaşanan deprem önceki depreme oranla daha az hissedildi diyebiliriz. Şu an Allah'a şükürler olsun ki bir can ya da mal kaybı yok." dedi.

Yaşanan depremlerin birkaç gün gündemde kaldığını sonra da unutulduğunu belirten Başkan Yılmaz, İstanbul'un tüm belediyelerine çağrıda bulunarak, "Bizim esas amacımız depreme hazırlanmak olmalı. Biz İstanbul'daki depreme hazırlıklı mıyız? sorusu hiçbir zaman tam anlamıyla cevap bulmuyor. Biz Silivri için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. 'Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi üzerine çalışmalarımıza başladık. İnşallah 6 ay sonra Silivri'deki tüm riskli binaları masaya yatırmış olacağız." şeklinde konuştu.

Herkesi elini taşın altına sokmaya davet eden Başkan Yılmaz, şunları ifade etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 39 ilçenin belediye başkanları bu konuya eğilmeli. Biz her deprem olduğunda günlerce konuşup sonra unutuyoruz. Şimdi ben size depremi ve bölgeyi saatlerce anlatsam elimize ne geçer? Bizim amacımız İstanbul'da yaşanacak olası bir felaket için kalıcı adımlar atmak. Kentsel dönüşüm çalışmaları için tüm belediyeler adım atmalı ki yaşanacak felaketin sonuçlarını minimuma indirelim."

Haber Ara