Dolar

32,2221

Euro

35,0377

Altın

2.506,15

Bist

10.895,47

Siirt'te seçim kavgasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Siirt'in Pervari ilçesinde iki grup arasında belediye başkanlığı seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgada, 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-04-03 10:37:34

Siirt'te seçim kavgasında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Kesin olmayan sonuçlara göre, Pervari Belediye Başkanlığı'na seçilen AK Parti adayı Teyyar Özcan'ın yakınları ile ikinci sıradaki DEVA Partisi adayı İsmail Bilen'in yakınları arasında ilçe merkezinde başlayan bir tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Bu kavga sonucunda Abdurrahman Bilen ve Rıdvan Narinç ile Lokman, Mustafa ve Muhammet Surur Özcan yaralandı.

Olayın bildirilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Siirt ve Şırnak'taki hastanelere kaldırıldı. Ancak ağır yaralanan Abdurrahman Bilen, helikopterle Siirt'e getirildikten sonra Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Güvenlik önlemleri almak amacıyla polis ve jandarma ekipleri ilçede ve hastanelerde faaliyet göstermeye devam ediyorlar.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Pervari ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Valilik, bu yasağa vatandaşların uymasının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz ettiğini ifade etti.

Vali Kemal Kızılkaya, olayla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının ardından başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğünü ve 6 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Adli soruşturma başlatıldığını ve kolluk birimlerince titizlikle yürütüldüğünü aktardı. Ayrıca, olayların halkın huzur ve güvenliği açısından kontrol altına alınması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve vatandaşlardan bu kısıtlamalara uymalarını istediğini dile getirdi.

Haber Ara