Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Sedat Peker kimdir? Sedat Peker nerelidir?

Organize suç örgütü kurma iddiası ile hüküm giymiş Türk mafya lideri olan Sedat Peker, YouTube üzerinden yayımlamış olduğu videolar ile uzun süre gündemde yer almakta. Arama motorunda en çok araştırılan isimler arasında yer aldı. Sedat Peker kimdir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. İşte merak edilen tüm detayların cevabı...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 11:21:34

Sedat Peker kimdir? Sedat Peker nerelidir?

Sedat Peker Kimdir?

Türk iş insanı ve mafya lideri Sedat Peker, Kafkas (Dağıstan) asıllı Karadeniz'li bir ailenin oğlu olarak 1 Aralık 1970'te Adapazarı, Sakarya'da dünyaya geldi. Sedat Peker, henüz on yedi yaşlarında ilk defa hapishane ile tanışmıştır. Sedat Peker, genç yaşlarda hapse girmesinden çevresi tarafından Reis diye hitap edilirdi. Peker daha sonra mahkeme kararı ile adının başına Reis ismini ekletti. Peker, 1990'da ortağı Bülent Kılıç ile kurduğu bir otomobil bakım firmasının servisinin dolandırılmasından sonra ortağından ayrılmıştır. Daha sonra Peker, yasadışı örgüt kurarak birçok suça karıştı.  Sedat Peker daha sonra 12 Mart 2005'te İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılmış Kelebek Operasyonu kapsamında tutuklandı. Ardından İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 31 Ocak 2007'de karara bağlandı ve 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. 12 Mart 2005'te Ergenekon davasından 9 yıl hapis yatan Sedat Peker, 10 Mart 2014'te tahliye edildi. Peker, 30 Kasım 2019 senesinde yurt dışına kaçtı. 9 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'da Sedat Peker ve suç örgütüne yönelik 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Bununla birlikte İstanbul'un yanı sıra Ankara, Kocaeli, Trabzon ve Hatay'da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Fakat Sedat Peker'in yurt dışında bulunduğu ifade edildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Türk iş insanı ve mafya lideri olan Sedat Peker son zamanlarda YouTube'dan yayınladığı videolar ile Türkiye'de ve kısmen dünyada gündem olmuştur.

Sedat Peker'in Mal varlığı

Sedat Peker'in mal varlığı hakkında 2011 yılında Ergenekon Davalarında organize suç örgütü mensupluğundan yargılanan Bedirhan Şinal, Peker'in 3 milyar $ mal varlığına sahip olduğunu iddia etti. Bununla birlikte Peker mahkemede bu iddiaları reddedip tek mal varlığının, mevcut İstanbul Kartal Adliyesi'nin bulunduğu arsa olduğunu ve devletin bu arsayı kendisinden 20 milyon dolara satın aldığı açıklamasını yapmıştır.

Ödüller

  • 11 Mart 2015 tarihinde Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfının TİM Center'da düzenlediği Yılın En İyileri Ödül Töreni'nde En Hayırsever İş Adamı ve Yaşam Boyu Onur Ödülü
  • 30 Kasım 2015 Tarihinde Dünya Karapapak Türkleri 1. Kurultayı ve Kültür Etkinliklerinde kendisine Türklük Hakanı Unvanı verildi.
  • 4 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye Gençlik Ödülleri'nde En İyi İş Adamı ödülünü aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Ara