Dolar

32,3501

Euro

34,8632

Altın

2.390,45

Bist

10.276,88

'Saldırının amacı Türk askeri ile yerel halkın arasını bozmak'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Irak'ın kuzeyinde TSK'ya ait bir üs bölgesine yapılan saldırının amacının Türk askeriyle yerel halkın arasını bozmak olduğunu söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-27 08:14:46

'Saldırının amacı Türk askeri ile yerel halkın arasını bozmak'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bloomberg haber ajansına Kuzey Irak'ta yaşanan üs saldırısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Kuzey Irak'ın Duhok şehri yakınlarında bulunan bir askeri üsse yönelik saldırı yaşandığını anımsatan Altun, saldırganların sivillerin arasına gizlenerek, Türk askeriyle yerel halkın arasını bozmaya çalıştığını belirtti.

"GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI"

"Bugün yaşanan provokasyon sebebiyle herhangi bir kaybımız olmamakla birlikte birtakım ekipmanlar zarar görmüştür" ifadelerini kullanan Altun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin üs çevresinde sivil kayıpları engellemek için gerekli önlemleri aldığını bildirdi.

Fahrettin Altun, değerlendirmelerine şöyle devam etti:
"PKK'lı teröristlerin sosyal medya ve diğer mecralarda bugün yaşanan saldırı hakkında dezenformasyon faaliyeti yürüttüğünü tespit ettik. Tüm basın mensuplarını örgütün bu faaliyetleri hakkında dikkatli olmaya davet ediyor, PKK'lı teröristlerin geçmişte benzer taktiklere başvurduğunu hatırlatıyoruz."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin Duhok halkıyla yakın iş birliğini sürdürmeye kararlı olduğunu ve bölgede sivil kayıpların engellenmesi için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini kaydetti.

Haber Ara