Dolar

32,2807

Euro

34,9238

Altın

2.448,69

Bist

10.173,42

Saç Ekim Koordinatörü Zerrin Kara uyarıyor

Ünlülerin saç ekim koordinatörü olarak adını duyuran Zerrin Kara, saç ekim sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 15:19:17

Saç Ekim Koordinatörü Zerrin Kara uyarıyor

1979 Kahramanmaraş doğumlu olan tecrübeli uzman, yetkisiz kliniklerin sektörün geleceğini tehlikeye düşürdüğü söyledi.

“Köşe Başında Açılan Merkezlere Asla Güvenmeyin”

“İzmir'de büyük bir cesaretle Likya'yı kurduğumda benim dışımda alanında uzman dediğimiz iki kişi daha bulunuyordu. Bugün geldiğimiz noktada, merdiven altı dediğimiz işletmelerin sayısı artıyor. Oldukça ucuza hizmet veren bu yerler, saç ektirmek isteyen kişilerin hayallerini kullanıyor” diyen Zerrin Kara, saç ekimi problemi yaşayan kişilerin acele karar vermemesini istiyor.

Saç ekimi apayrı bir sektördür. Güzellik salonu ayrıdır, saç ekimi kliniği ayrı. Hastanelerdeki saç ekim bölümleri dahi bizim tecrübemizle yarışamaz. Ancak onlar devasa reklamlar ile halkın gönlünde taht kurabiliyor. Unutmayın önemli olan reklamdan anlatılan değil, ortaya çıkan eserdir” şeklinde sözlerine devam eden Zerrin Kara, sektördeki başarılarının tesadüf olmadığını vurguluyor.

“Saç Ektireceğiniz Merkezi Mutlaka Yakından Görün”

“Bir merkezin nasıl saç ektiği asla reklamlardan ya da telefondan anlaşılmaz. Kliniği ziyaret edin, uzmanlarla görüşün, kliniğe gelen hastalar varsa onlarla görüşün. Kliniğin yaptığını söylediği operasyonları inceleyin. Alternatif klinikleri de gezin. Kök sayısı ve fiyatı konusunu aydınlatın. PRP, kontrol, bakım gibi kampanyaları sorgulayın” uyarısı yapan Zerrin Kara, paranın da hemen verilmemesi gerektiğini belirtti.

Sektörün duayen ismi, acele şekilde açılan kliniklerin her an Sağlık Bakanlığı tarafından kapatılabileceğini, para yatıranların bu nedenle mağdur olabileceğini söyleyerek kurumun iyice araştırılmasını istedi. Zerrin Kara; tahlil istemeyen, hemen ücret isteyen, yeterli şekilde aydınlatmayan, örnek resimler gösteremeyen, oldukça düşük ücretler çıkaran firmaların potansiyel risk kapsamında olduğunu da ifade etti.

Zerrin Kara, Başarıları İle Anılıyor

Son 20 yılımı saç ekiminde harcadım diyen Zerrin Kara, Maraş'ta başladığı okul hayatına Derince Sağlık Meslek Lisesi'nde devam etti. Üniversiteye İstanbul'da başlayan saç ekim Koordinatörünın hayatı, Florance Nightingale Hastaneleri'nde staj yapması ile değişti. Burada saç ekimini öğrenen Kara, sektördeki potansiyeli ve ilgisini düşünerek My Clinic kurslarına katılarak saç ekim alanında bilgilendi.

2001 yılında İzmir'in en yenilikçi saç ekim merkezi olan Likya'yı kuran Zerrin Kara, Fue Gold Z tekniği ile saç ekim sektöründe yeni bir dönem başlattı. Halen birçok saç ekim merkezi tarafından kullanılan tekniğin patentini elinde bulunduran Kara, binlerce turistin tercihi olmasından dolayı, sağlık alanında Avrupa Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Zerrin Kara, Sağlık Bakanlığı projelerinde genç nesillere saç ekim eğitimleri verdi. Sosyal yönü ağır basan tecrübeli uzman, TÜGİAD ve Anadolu Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurullarında yer aldı. Bir dönem siyasete atıldı Ak Parti'den 2011 İzmir Milletvekili adayı olarak gösterildi. Zerrin Kara, ünlü isimlerin saçını eken uzman olarak da tarihe geçti. Şarkıcı Berkay'ın, Yazar Serhat Yabancı'nın, Bakan Elitaş'ın ve vekil Atilla Kaya'nın ekim saçları, kamuoyundan takdir topladı.

Haber Ara