Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Rusya Suriye'de ateşkes ihlali saptadı

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezi, son 24 saat içinde Lazkiye, Hama ve Halep’te yasadışı silahlı oluşumların ateşkesi ihlal ettiklerinin saptandığını duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-30 07:50:59

Rusya Suriye'de ateşkes ihlali saptadı

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezi Başkanı Korgeneral Sergey Solomatin, yaptığı açıklamada, “Ateşkes anlaşmasına rağmen yasadışı silahlı oluşumlar tarafından ateşkes ihlallerine devam ediliyor. İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinde son 24 saat içinde militanlar, Lazkiye'nin Sandan (2 kez), Ebu-Dali (2 kez), Cubb ez-Zarur, Ardaş-Dağ, Barişa, Cubb el-Mgara, Bşarfa, Nahşebba ve Dahr ebu-Esad, Hama'nın Braydic, Zellakiyat, Tell-Bazzam, Kornaz, Mgayr, El-Hiara, Tell el-Maktaa, Hamamiyat ve Zor-Mahruka yerleşimlerinde, ayrıca Halep kentinin Zahabiye mahallesinde ateş açtı” ifadelerini kullandı.
Tarafları uzlaştırma merkezinin çalışanlarının son bir günde Humus'ta gerçekleştirdikleri insani yardım kampanyası çerçevesinde 650 kilogram ağırlığında 150 gıda paketinin dağıtıldığını belirten Solomatin, Süveyde ilçesindeki sığınmacı kampında da çocuk vitamini, pasta ürünleri, kitap ve kırtasiye gereçlerinin dağıtıldığını kaydetti.

Korgeneral Solomatin, Suriye Devlet Başkanı'nın sığınmacılar ve silahlı oluşumların eski mensupları da dâhil olmak üzere askerlik görevini ifa etmekten kaçınan kişilere yönelik af kararnamesinden dün itibarıyla 21.4 binden fazla kişinin faydalandığını da sözlerine ekledi.

Haber Ara