Dolar

32,3583

Euro

34,7023

Altın

2.392,39

Bist

10.154,62

Rus Ortadoğu uzmanı Şamir: Rusya, Erdoğan'ın cesur adımına hayran kaldı!

ABD'nin ısrarlı tehditlerine karşı Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımını durdurmaması tüm dünyada konuşulmaya devam ediyor. Rusya’nın ünlü Ortadoğu uzmanı İsrael Şamir ise Türkiye'nin bu adımla birlikte bağımsız bir devlet olduğunu gösterdiğini düşünenlerden biri...

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-17 19:00:08

Rus Ortadoğu uzmanı Şamir: Rusya, Erdoğan'ın cesur adımına hayran kaldı!

Rusya'nın ünlü Ortadoğu uzmanlarından İsrael Şamir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi iradesi sayesinde Moskova ve Ankara arasında S-400 Hava Savunma Sistemleri anlaşmasının başarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Şamir, Rusya'nın Erdoğan'ın cesur adımına hayran kaldığını söyledi.

Konu ile ilgili dikGAZETE.com'a değerlendirmede bulunan Şamir, Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığına dikkat çekti.

RUSYA, ERDOĞAN'IN CESUR ADIMINA HAYRAN KALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgü ile bahseden ünlü Rus Ortadoğu uzmanı, şunları ifade etti:

"İki ülke arasında S-400 Füze Sistemi anlaşmasının başarılı şekilde gerçekleştirilmesi, Rusya ve Türkiye ilişkilerinde, iki ülke tarihinde önemli bir olay. İki ülke böylece askeri teknoloji işbirliğinde önemli bir sayfa açtı. Burada, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muazzam bir rolü söz konusu. 

Gerçekleri söylemek gerekirse, Rusya dahil, dünyada bir çok uzman ve konuyla ilgilenen vatandaş S-400'lerin Türkiye'ye getirileceğine inanmıyordu. Ama bu gerçekleşti. Ve Rusya, Erdoğan'ın cesur adımına hayran kaldı."

"TÜRKİYE'NİN HAVA SAHASI EMİN ELLERDE"

Türkiye'nin satın aldığı S-400 Füze Sistemi'nin hava savunma alanında dünyanın en iyi silah teknolojisi olduğuna işaret eden Rus uzman İsrael Şamir, "Türkiye'nin hava sahası artık emin ellerde. S-400'ler Türkiye'nin ulusal güvenliğini en iyi şekilde koruyacak. Türkiye bu silahı almakla çok isabetli bir iş yaptı. Çünkü Ortadoğu bölgesinde bugün yaşanan savaş, şiddet, ihtilaf ve çatışmaları unutmamak lazım” dedi.

"TÜRKİYE, BUGÜN AVRUPA'DAN DAHA BAĞIMSIZ TUTUM SERGİLİYOR..."

Türkiye'nin ABD'ye karşı Avrupa Birliği ve birliğin lider ülkelerinden daha bağımsız bir tutum sergilediğine dikkat çeken Rus uzman sözlerine şöyle devam etti: 

"S-400'ler konusunda Washington kaynaklı tehditlere rağmen Türkiye tüm bunlara boyun eğmedi. Böylece ABD karşısında bağımsız tutumunu sergiledi.  Bugün Avrupa Birliği'nin (AB) Almanya ve Fransa gibi dev ülkeleri bile bazen bunu yapamıyor.

Ama Türkiye onlardan daha bağımsız tutum sergiliyor. Erdoğan bugün Ortadoğu'nun önemli lideri, dünyanın da önemli siyasi liderlerinden biri. Erdoğan, Rus-Türk ilişkilerine önem veren bir devlet adamı. Ayrıca Rusya'nın dostu.  Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra Rusya ile dost olarak görülen bir lider.”

Haber Ara