Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya'da Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından bir otelde düzenlenen 'Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı'nda konuştu.
Beyşehir'de geçen cumartesi günü köpeğe tekme atma tartışmasında 1'i Suriyeli 2 kişinin öldüğü, 3 Suriyelinin de yaralandığı olayı hatırlatan Numan Kurtulmuş, "Provokasyon yapmak isteyen çakallar olabilir" diye konuştu. Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Milletimizi buradan uyarıyorum. Aman ha sakın ha dikkat. Suriyeliler üzerinden provokasyon yapmak isteyen, puslu havaları seven bazı çakallar olabilir. Dolayısıyla bu puslu havadan yararlanmak isteyen provokatörlere asla imkan tanımayın. Muhacirlere ensarlık vazifesi görmüş olan bir milletiz. Dolayısıyla kimsenin provokasyonlarına müsaade etmeyin, kimsenin bu konuda ortalığı karıştırmasına vesile olmayın. Milletimiz uyanık duracaktır."
SURİYE, IRAK ve MISIR İLE İLİŞKİLER
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin çevresindeki ülkelerle barışırken ilkelerinden taviz verilmeyeceğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye, çevresindeki ülkelerle barışırken ne barıştan, ne uzlaşıdan, ne hukukun üstünlüğünden, ne özgürlükten, ne demokrasiden, ne adalet ilkelerinden taviz veremeden, yeni bir barış düzeninin kurulması için elinden gelen gayreti ortaya koyuyor. Suriye'nin bütünlük içinde bir komşu ülke olarak halkın istediği şekilde bir rejimle yoluna devam etmesi, Irak'ta merkezi hükümet ile diğer bölgesel yönetimin uzlaşı içinde ama tek bir Irak olarak yoluna devam etmesi, Mısırla, Mısır halkı ile yeniden köprülerin kurulup adalet temelinde, özgürlük temelinde, yeni bir Mısır'ın inşasına Türkiye'nin katkısı mümkün olur, imkan dahilinde olur."