Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

PKK'lıların cenazelerini artık aileleri bile kabul etmiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde son üç yılda güvenlik güçleri tarafından öldürülen PKK'lı teröristlerden kimlik tespiti için Malatya’ya getirilen 213’ü aileleri tarafından kabul edilmeyince PKK'lılar, kimsesizler mezarlığına defnedildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-13 16:11:09

PKK'lıların cenazelerini artık aileleri bile kabul etmiyor

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bazı illerinde son üç yılda PKK'lılara yönelik güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda öldürülerek Malatya'ya getirilen 517 PKK'lının cenazesinden 213'ü aileleri tarafından kabul edilmeyince Malatya Şehir Mezarlığındaki kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Haber7'nin haberine göre, 2015-2018 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda öldürülerek otopsi ve kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumuna getirilen yaklaşık 517 PKK'lıdan 213'ü aileleri tarafından kabul edilmedi. Kimsenin sahip çıkmadığı cenazelerin savcılık kararıyla belediye ekipleri tarafından kimsesizler mezarlığına defnedildiği kaydedildi.

Malatya Adli Tıp Kurumunda son olarak bekletilen 9 teröristin cenazesinden sadece 3'ünün ailelerine teslim edildiği, kimsenin sahip çıkmadığı 6 cenazenin ise kimsesizler mezarlığına defnedildiği, genelde Tunceli, Şırnak, Bingöl ve Diyarbakır'ın kırsal kesimlerinde öldürülen terörist cenazelerinin Malatya'ya getirildiği öğrenildi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara