Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'PKK'dan onaylı Ülkücü ve Atatürkçü'

PKK elebaşlarından Mustafa Karasu'nun sosyal medyaya yansıyan konuşmasında yerel seçimlerde DEM Parti-CHP ittifak çağrısında bulunması yeni bir CHP-PKK işbirliği tartışmasına yol açtı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-09 10:49:48

'PKK'dan onaylı Ülkücü ve Atatürkçü'

Aydınlık gazetesi yazarı Gaffar Yakınca, PKK'lı terörist Mustafa Karasu'nun 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin DEM Parti ve CHP'nin ittifak kurması yönünde adeta talimat veren açıklamasını değerlendirdi.

Yakınca'nın yazısından önemli bir bölüm;

"PKK'DAN ONAYLI ÜLKÜCÜ"

Terörist Karasu'nun açıklamaları ile CHP adaylarının üzerine bir kez daha terör gölgesi düştü. Acaba 2019'da göstermedikleri tepkiyi şimdi gösterirler mi dersiniz? Özellikle de hala Ülkücülükten, milliyetçilikten veya Atatürkçülükten geçinen CHP adaylarını merak ediyorum. Çünkü ya teröristlere dönüp “Hadi oradan katiller!” diyecekler, ya da “PKK'dan onaylı Ülkücü”, “PKK'dan onaylı Atatürkçü” haline gelecekler!

DİĞER TEÖRİSTLERİN BAŞI KEL Mİ?

Hepsi bir yana, bu işin çok daha vahim bir boyutu var. O da PKK'nın hala Türkiye siyasetini şekillendiren güçlerden biri olması. Bazılarına ağır gelebilir ama maalesef bu çıplak bir gerçek.

Başak Demirtaş aday olsaydı da PKK seçim sonuçlarını etkilemiş olacaktı. Şimdi aday olmadı, yine PKK seçim sonuçlarını etkilemiş oluyor. CHP'li adayların ahlaki tavırları bir yana, asıl sorun siyaset sahnesindeki terör partisinin varlığı olarak ortaya çıkıyor.

HDP-DEM'in PKK'nın uzantısı olduğu apaçık ortada iken, ne siyaset ne de yargı bu partinin kılına dokunuyor. Hazineden yüz milyonlarca lira verilerek ödüllendiriliyor. Vekilleri TBMM'de hiçbir şekilde izole edilmiyor… Sonra biz de oturup “vay PKK nasıl siyasete karışır” diyoruz. Züccaciye dükkanına fili sokmuşuz, saf saf bardaklar niye kırılıyor diye düşünüyoruz!

Kendi payıma, ben artık salak yerine konulduğumu düşünüyorum. Bunun için de bir süredir “HDP-DEM kapatılsın” demeyi bıraktım. Aksine, diğer terör örgütlerine haksızlık oluyor, hazineden onlara da yardım yapın ki onlar da birer parti kurabilsin!

CİDDİ SORU

Yazıyı, bir soru ile bitirelim: PKK'nın seçimlerde CHP'yi desteklemesini Metina'da askerlerimizin -ABD desteği ile- şehit edilmesinden, ABD tarafından düşürülen SİHA'mızdan veya yurtiçinde üst üste gelen terör eylemlerinden ayrı düşünebilir miyiz dersiniz?

Haber Ara