Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Perinçek'ten Galatasaray ve Fenerbahçe'ye tepki

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suudi Arabistan'da yaşanan Süper Kupa krizinde Galatasaray ve Fenerbahçe'ye tepki göstererek “Sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı” dedi.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-30 21:33:12

Perinçek'ten Galatasaray ve Fenerbahçe'ye tepki

Suudi Aarbistan'daki Süper Kupa kriziyle ilgili tatışmalar sürüyor. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı eleştirerek “Neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?” dedi.

Perinçek, X hesabından yaptığı paylaşımında, “Türk takımlarına Suudi Arabistan'da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı. O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi” ifadelerini kullandı.

"EMPERYALİSTLERE ALET OLDULAR"

“Galatasaray ve Fenerbahçe neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?” şeklinde bir soru ortaya atan Perinçek, "Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var. Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular” açıklamasını yaptı.

"İSRAİL SİYONİZMİNE KARŞI ATATÜRKÇÜ MEVZİDE OLMAYANLAR, ARAPLAR KARŞI ATATÜRKÇÜ KESİLDİ"

Perinçek, paylaşımının devamında şu yorumu yaptı:

“Olayı iyi anlayalım. Her ülkenin egemenliği var. Her ülkenin hukuku var. Suudi Arabistan'da maç yapmayı kabul ettiğinize göre, o ülkenin egemenliğine ve hukukuna saygı göstereceksiniz. ABD ve İsrail'in dolduruşuna gelmeyeceksiniz. ABD emperyalizmine, Avrupa emperyalizmine, İsrail siyonizmine karşı Atatürkçü mevziide olmayanlar, Araplara karşı birden Atatürkçü kesildiler. Mustafa Kemal, Batı emperyalizmine karşı savaşın kahramanıdır ve Arap ülkelerinin ve halklarının dostudur.”

"BU PLANLI BİR OPERASYONDUR"

Perinçek'in bir başka paylaşımı ise gazeteci Emre Erciş'in olayla ilgili belge içeren paylaşımı oldu. Erciş'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı.

"Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Riyad'da yapılacak müsabaka için TFF, 01.11.2023 tarih ve 26 sayılı toplantısında alınan karar ve düzenlemesinde neyin nasıl olacağı belliyken maça saatler kala allem edip kallem edip 'Atatürk' dediler 'Forma' dediler maçı iptal ettirdiler. Bu planlı bir operasyondur, planlı bir komplodur."

GCiMESIWcAAY0sd

GCiMAwhXsAApktF

suudi

suudi-fenerbahçe-atatürk

Haber Ara