Dolar

32,3920

Euro

34,6569

Altın

2.389,81

Bist

10.045,74

'Pençe-Kaplan' Operasyonu başladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),'Pençe-Kaplan Operasyonu''nun başladığını, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğu açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-17 05:39:22

'Pençe-Kaplan' Operasyonu başladı

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin'de'' ifadesine yer verildi.

msb-twitter

Operasyonun detaylarına ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir." denildi.

msb-twitter2

Bakanlık'tan yapılan açıklamada operasyonun, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde icra edildiğini duyurdu. MSB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

MSB, operasyonun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi tarafından sevk ve idare edildiğini açıkladı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, başarıyla devam eden #Pençe-Kaplan Operasyonu'nu Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde sevk ve idare ediyor." denildi.

msb-twitter3

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak, tam isabetle vuruldu. Pençe-Kaplan Operasyonu, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor." ifadelerine yer verildi.

Haber Ara