Dolar

42,5274

Euro

49,6100

Altın

5.780,48

Bist

10.918,51

Özgürlük Filosu'ndaki 94 aktivist Türkiye'de

İsrail tarafından uluslararası sularda saldırıya uğrayıp alıkonulan Özgürlük Filosu Koalisyonu'ndaki 18'i Türk 94 aktivist, Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla İstanbul'a geldi.

2 Ay Önce Güncellendi

2025-10-10 18:26:43

Özgürlük Filosu'ndaki 94 aktivist Türkiye'de

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki hukuksuz ablukayı aşarak insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Özgürlük Filosunda yer alan vatandaşların özel bir THY seferiyle yurda güvenli şekilde döndüğünü açıkladı.

G26A-pjWYAA960X

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Musa Kulaklıkaya vatandaşları İstanbul Havalimanı'nda karşılayarak, 21 ülkeden aktivistlerin de tahliye edildiği bu sürecin tüm tarafların Türkiye'ye duyduğu güveni gösterdiğini vurguladı.

G26A-pkWgAEeDR5

Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait teknelerde yer alan 18'i Türk, 76'sı yabancı uyruklu toplam 94 aktivist, İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda aileleri, bazı yetkililer ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Apronda, TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve THY yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılanan aktivistler, otobüsle havalimanı önüne götürüldü.

AA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Bayraktar: Enerji filomuzun 6'ncı gemisi Türkiye'de

Haber Ara