Dolar

32,4227

Euro

34,7135

Altın

2.433,75

Bist

10.082,77

Orhan Gencebay'dan seçim sonrası açıklama

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçim kampanyasında hediye ettiği şarkısıyla dikkat çeken Orhan Gencebay, şahsını hedef alan yorumlar hakkında açıklamada bulundu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-05 15:18:30

Orhan Gencebay'dan seçim sonrası açıklama

Gencebay, Sabah gazetesinden Tuba Kalıç'a konuştu...

2_462

"SİYASETLE HİÇBİR İLGİM YOKTUR"

Seçim sonrası Orhan Gencebay beni aradı ve sosyal medyada kendisini hedef alan yorumlara cevap niteliği taşıyan şu açıklamayı yaptı:

"Herkesin şunu bilsin isterim, ülkemdeki tüm canlarım benim için aynı değerdedir. Görüşü ne olursa herkesi aynı sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Ben Türkiye'mizin Orhan Baba'sıyım. Gerçekten çok üzücü ve saygılı olmayan yorumlar var. Son derece yanlış değerlendirmeler. Bunları görmek ve duymak istemezdim. Ama hatasız kul olmaz diyorum.

Ben devletimizin yanında olan bir sanatçıyım. Benim siyasetle hiçbir ilgim yoktur. Benim işim sanatla ilgilidir. Ayrıca sanat siyaset yapmaz. Yapar diyenler bu konuda cahildir. Ben Murat Kurum'u severim hem çok iyi bir insan hem de çok başarılı. İstanbul'a aday olduğu zaman kendisine İstanbul'umuzun tüm özelliklerini anlatan bir beste yapıp hediye ettim. Bu bestemin içinde siyasi bir ima yoktur. İstanbul'u seven, anlatmak isteyen herkes de bestemi kullanabilir.

Ben canım Türkiye'me, vatanıma aşığım. Vatanıma katkıda bulunan her kim olursa olsun yanındayım. Atatürk'ümüz 'Maksat vatansa gerisi teferruattır', ayrıca 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' demiştir. Halkımız ne derse o olacaktır. Ayrıca Atatürk'ümüz, 'Bağımsızlık benim karakterimdir' demiştir. Bunun açılımı da 'tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet' demektir. Dolayısı ile biz şu anda bağımsız bir devletiz. Bizler bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkenin sahibiyiz halk olarak. Dini, dili, ırkı, cinsiyeti ayırmaksızın Türk milleti olarak bu ülkenin sahibiyiz. Bölünmez bütünlüğüyle üniter bir devletiz. Türkiye'miz şu anda dünya lideri ülkelerden biri olmuştur. Bu başarı da Cumhurbaşkanımızın payı çok büyüktür. Ve bu gerçeği tüm dünya kabul etmektedir. Ayrıca herkes bilsin ki, biz tarih boyunca çok büyük ve güçlü milletiz ve devletiz. Her zaman da öyle olacak. Beni anlamak isteyen 'Canım Türkiyem'i dinleyebilir."

Haber Ara