Dolar

32,4837

Euro

34,8685

Altın

2.437,86

Bist

10.082,77

Ölü sayısı 29'a çıkan gece kulübü yangınında yeni detaylar...

Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-02 19:12:09

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Yangına ilişkin iş yeri sahipleri ve sorumlu müdürle birlikte toplam 6 şüpheli gözaltına alındı. Yangında hayatını kaybeden bir kişinin kimliği belli oldu.

İSTANBUL VALİSİ GÜL: TADİLATTA ÇALIŞANLAR HAYATINI KAYBETTİ

Gayrettepe'deki gece kulübünde çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı." dedi. Vali Gül, açıklamasının ardından yangın sırasında, binada yakınının olduğunu söyleyen kadını teselli etmeye çalıştı.

BEŞİKTAŞ'TA GECE KULÜBÜ YANGININA İLİŞKİN 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Beşiktaş Gayrettepe'de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. İle sorumlu müdür İsmet Ş. , İşletme Müdürü A.A.P., Muhasebeci S.A, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı.

SUÇ KAYITLARI ORTAAYA ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgili üç savcı ve iki mülkiye müfettişi görevlendirildi.

Ekiplerce, işyerinin mesul müdürü İ.Ş, iş yerinin ortakları M.M.C. ve Ş.Ş muhasebeci S.A., işletme müdürü A.A.P ve tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. ile birlikte altı kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerden İ.Ş ve Ş.Ş'nin “kasten yaralama”, S.A'nın “cinsel taciz”, A.A.P'nin ise “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak”, ateşli silahlar kanunu'na muhalefet” ve “kasten yaralama” suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya: İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

BEŞİKTAŞ'TAKİ YANGININ ÇIKIŞINI GÖRENLER KONUŞTU

Beşiktaş Gayrettepe'deki 16 katlı binanın altında bulunan gece kulübünde, 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış anlarını görenler, yaşananları anlattı. Hikmet Baykuş, "Gece kulübünün gündüz hazırlıkları bu saatlerde başlıyordu. İçeride belli bir kısım çalışanlar ile tadilat için gelenlerin olduğunu duyduk. Çıkan bir yaralıdan duyduğumuza göre içerideki diğer arkadaşların da hepsinin öldüğünü söylüyor. Detaylı bir bilgi yok. Çalışma sırasında kaynaktan ya da hazırlık yaparken ocaktan gaz sızıntısından diyorlar ama o da net değil." dedi.

"OTOPARKTAN SÜRÜNEREK ÇIKABİLDİK"

Ümit Gültekin, "Yangının çıktığı binanın yanındaki otoparkta bizim kurum araçlarımız vardı. Onları çıkarmak için gittiğimizde, daha itfaiye gelmemişti. Otopark tamamen dumanlar altındaydı. Kurtarabildiğimiz araçları kurtardık, bazıları içeride kaldı. Yoğun duman etkisiyle öksürerek ve sürünerek çıkabildik otoparktan. Yangının olduğu yere gittiğimizde alevler 4'üncü katlara doğru çıkmaya başladı. Gece kulübünde çalışma vardı. Çalışanlar da içeride mahsur kaldı. Biz de kalacaktık ama çıkabildik" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'TA 29 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ GECE KULÜBÜNÜN TADİLAT SIRASINDA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği 'Masquerade' isimli gece kulübü yangınına ilişkin iş yeri sahipleri ve sorumlu müdürle birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işletme sahiplerinden Şehzade Ş. iki hafta önce kulübün tadilatını görüntüleyerek 'Yenilenmeye devam', 'Bizim işlerin en güzel yanı yenilik ve yenileme' notuyla sosyal medyada hesabında paylaştı.

3_260

Yangın, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 13.00 sıralarında 16 katlı binanın -1 katındaki 'Masquerade' adlı gece kulübünde çıktı. Tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünü alevler sardı. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. İle sorumlu müdür İsmet Ş., İşletme Müdürü Arda A.P., Muhasebeci S.A, tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. gözaltına alındı.

SON İTFAİYE RAPORU 2016

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından açıklama yapan İmamoğlu, kulübün en son itfaiye raporunu 2016 yılında aldığını ruhsat yenilemesini ise 2018 yılında yaptığını ifade etti.

AYNI ANDA BİN 400 KİŞİ

Gece kulübünün kapasitesinin bin 400 kişi olduğu ve haftada 5 bin kişiye hizmet verebildiği öğrenildi.

TADİLATTAYDI

Sezonun en son etkinliğini 9 Mart tarihinde düzenleyen kulüp ardından tatile girerek tadilata başladı. İlk ruhsat tarihi 1987 olan kulübün eski bir yapının alt katında hizmet veriyor olması sebebiyle süreç içerisinde çok kez tadilat yaptırdığı biliniyor. Bundan önceki son kapsamlı tadilatın ise 2018 yılında yaptırılarak ruhsatının yenilendiği belirlendi. Öte yandan ‘Masquerade'nın Türkiye dışından çok sayıda ünlüyü çeşitli organizasyonlar ile sahneye çıkarttığı biliniyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangını araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 Başmüfettiş ve 2 İş Müfettişi görevlendirilmiştir. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz.

BİR KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Beşiktaş Gayrettepe'de gece kulübünde çıkan yangında hayatını kaybeden 29 kişiden birinin çalışanlardan Kadir Orhanoğlu olduğu öğrenildi. Kadir Orhanoğlu'nun cansız bedeni Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Beşiktaş Gayrettepe'deki 16 katlı binanın altında bulunan gece kulübünde yangın çıktı. Çıkan yangında ilk belirlemelere göre 29 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerden Kadir Orhanoğlu'nun cenazesi de Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi morguna getirildi. 2 çocuk babası olan Kadir Orhanoğlu, ailesinin en büyük çocuğuydu. Orhanoğlu'nun acı haberi alan yakınları hastane bahçesine geldi.

Haber Ara