Dolar

32,2220

Euro

34,6518

Altın

2.394,68

Bist

10.232,19

Öğretmen atamasında yeni bilgi | 2024 öğretmen atamaları ne zaman?

2024 Öğretmen atama takvimine ilişkin süreç öğretmen adayları tarafından yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaların ardından durumla ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, 2024 MEB öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli oldu mu? İşte detaylar…

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-19 23:52:16

Öğretmen atamasında yeni bilgi | 2024 öğretmen atamaları ne zaman?

2024 Öğretmen atama takvimine ilişkin süreç öğretmen adayları tarafından yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaların ardından durumla ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, 2024 MEB öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Öğretmen ataması branş dağılımı ve kontenjan belli oldu mu? İşte detaylar…

2024 öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

Öğretmen ataması hakkında açıklama yapan Bakan Yusuf Tekin:

"Ama 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısında bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız." ifadelerine yer vermişti.

Bakan Yusuf Tekin kabineyi işaret etmişti lakin kabine sonrası bir açıklama gelmedi. Öğretmen atamalarında belirsizlik sürerken bugün Eğitim Gücü Sen tarafından yapılan açıklama öğretmenlerimizi heyecanlandırdı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada: ''Eylül 2023'te mutlaka atama yapılacağını, atama işlemlerinin de Mart Ayına kadar tamamlanacağını ifade etti. Bu kararı da Sayın Cumhurbaşkanımızla aldıklarını belirtti.'' ifadeleri kullanıldı.

Kontenjan dağılımı ne zaman belli olacak?

2024 yılında ilişkin MEB öğretmen atama takviminin açıklanmasıyla birlikte kontenjanlar ve branş dağılımları da duyurulacak.

Haber Ara