Dolar

32,1931

Euro

35,0092

Altın

2.521,50

Bist

10.739,57

O illerde eğitime kar engeli! Valiliklerden resmi açıklama geldi

Hakkari, Şırnak ve Sivas'ta etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-03-22 09:00:03

O illerde eğitime kar engeli! Valiliklerden resmi açıklama geldi

Yurdun genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitimde aksamalar yaşandı. Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Hakkari'de olumsuz hava koşulları sebebiyle yüksek öğretim kurumları dışındaki okulların bugün tatil edildiği duyuruldu. Gece başlayıp sabaha kadar devam edeceği belirtilen yoğun yağışların, sel, çığ ve taşkın gibi riskler oluşturabileceği ifade edildi. Bu nedenle, il genelinde yüksek öğretim kurumları dışındaki tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiği bildirildi. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı açıklandı.

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde de benzer bir durum yaşandı. Yoğun kar yağışı sebebiyle ilçe genelindeki ilk, orta ve liselerde eğitime bugün için ara verildiği duyuruldu. Sivas merkez ve ilçelerinde ise akşam saatlerinden itibaren devam eden kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Şırnak'ta da durum benzerdi. Beytüşşebap ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi, Uludere ve Cizre ilçelerinde ise sağanak yağış nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime ara verildiği duyuruldu. Ayrıca, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Haber Ara