$

Dolar

48,8429

Euro

55,8416

£

Sterlin

65,0785

Frank

59,4559

Gram Altın

6.803,4700

Bitcoin

4.224.351

$

Dolar

48,8429

Euro

55,8416

£

Sterlin

65,0785

Frank

59,4559

Gram Altın

6.803,4700

Bitcoin

4.224.351

Gündem

NY Times'a konuşan ABD'li yetkililer, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtti

İran'ın nükleer programının mimarı olarak görülen nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade, başkent Tahran yakınlarında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirdi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, suikast ile ilgili İsrail'i suçladı.

28.11.2020 - 20:21
Cumali Dalkılıç
NY Times'a konuşan ABD'li yetkililer, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtti
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Öte yandan New York Times gazetesi, üç ayrı Amerikalı yetkilinin saldırının arkasında İsrail'in olduğunu söylediğini yazdı. Gazete haberinde, ABD'nin önceden saldırı hakkında ne kadar haberdar olup olmadığının net olmadığını da duyurdu.

Suikastten saatler sonra İsrail'den ilk açıklama, Yerleşim Birimleri Bakanı Tzachi Hanegbi'den geldi. Hanegbi, "Suikasti kimin işlediğine dair hiçbir fikrim yok" dedi:

"Bunu kimin yaptığına dair hiçbir fikrim yok. Sorumlu olduğum için dudaklarım mühürlü değil, gerçekten hiçbir fikrim yok."

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney de Cumartesi günü saldırı ile ilgili paylaştığı mesajda, "faillerin kesin şekilde cezalandırılacağını" kaydetti.

Saldırı ile ilgili İran medyasında çıkan haberlerde ise, olayda bir bombalı araç da kullanıldığı bildiriliyor.

İran Devrim Muhafızları'na yakın Sepah Cybery isimli sosyal medya hesabında, suikaste 12 kişinin katıldığı öne sürüldü.

Damavant bölgesinde saldırıya uğrayan Fahrizade, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Fahrizade, Batılı istihbarat servisleri tarafından İran'ın nükleer silah programının arkasındaki isim olarak görülüyordu.

BBC

Haberi Hazırlayan

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın