Gaziantep'in Nurdağı ilçesi 6 Şubat Mahallesi'nde meydana gelen kazada, iki otomobilin çarpışması sonucu 6'sı çocuk toplam 9 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Nurdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
GAZİANTEP NURDAĞI'NDA OTOMOBİLLER ÇARPIŞTI, ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Gaziantep'in Nurdağı ilçesi, bu kez çocukların da etkilendiği trafik kazasıyla sarsıldı. 38 yaşındaki Hatice G. yönetimindeki 34 NL 1882 plakalı otomobil ile 32 yaşındaki Fatma K. idaresindeki 27 AZU 395 plakalı otomobil, 6 Şubat Mahallesi'nde çarpıştı.
Kazanın şiddetiyle araçlarda büyük hasar meydana geldi. Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta bulunanlar savrulurken, özellikle çocukların durumu çevredeki vatandaşları derinden etkiledi.
KAZA YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ
İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri hızla sevk edildi. Kaza yerinde ilk müdahaleleri sağlık personelleri yaptı. Yaralıların çoğunun çocuk olması dikkat çekerken, vatandaşların panik yaşadığı görüldü.
6'sı çocuk olmak üzere 9 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Nurdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların genel sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi.
YETKİLİLERDEN KAZAYA DAİR İLK AÇIKLAMA GELDİ
Yetkililer, kazanın oluş şekline ilişkin inceleme başlatıldığını ve olayın tüm yönleriyle araştırıldığını belirtti. “Kazanın nedeni henüz net değil ancak araçların hız durumları ve çarpışma açısı değerlendiriliyor” açıklaması yapıldı.
Olayın ardından mahalle sakinleri yol üzerinde daha fazla önlem alınması çağrısında bulundu.
GÜVENLİK UZMANLARI UYARDI: BU YOLLARDA DİKKAT ŞART
Trafik güvenliği uzmanları, 6 Şubat Mahallesi gibi yerleşim alanlarındaki kavşaklarda hız sınırlarına uyulmasının ve daha fazla denetim yapılmasının elzem olduğunu vurguladı. Özellikle çocukların bulunduğu araçların, çarpışma anında daha fazla risk taşıdığına dikkat çekildi.