Dolar

43,2761

Euro

50,5206

Altın

6.554,15

Bist

12.747,88

Nişanyan, Nobel ödülü alan Prof. Acemoğlu'nun tezini yerden yere vurdu

Ekonomi profesörü Daron Acemoğlu'nun 2024 Nobel Ekonomi Ödülü alması üzerine sosyal medya hesabından yorumda bulunan yazar Sevan Nişanyan, 'Bizim mahalleden birinin ödül alması güzel. Keşki iyi bir şey için ödüllendirilseydi.' ifadesini kullandı.

1 Yıl Önce Güncellendi

2024-10-16 10:40:20

Nişanyan'ın takipçileri, bu paylaşım sonrası yazarın Acemoğlu'nun kapitalizm ile ilgili tezini yerden yere vurduğu eski bir videosunu paylaştı. Nişanyan, o videoda Acemoğlu'nun kitabını okuduğu, savunduğu tezin tamamen yanlış olduğunu iddia ediyor.

YÜKSEK AKADEMİK ÜNVAN VE ÖDÜLLÜ KİTAPLAR

2000 yılında ekonomi profesörü ve 2019 yılında da, üniversitede bir öğretim üyesine verilebilecek en yüksek unvan olan enstitü profesörü ünvanını alan Acemoğlu'nun Siyaset bilimci James A. Robinson'la yazdığı Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri (2006) ve Ulusların Düşüşü: Güç, Refah ve Yoksulluğun Kökenleri (2012) adlı kitapları çok sayıda ödüle değer görülmüştü.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara